Культурний захід в Йорданії з нагоди 199 років з дня народження Тараса Шевченка

Культурний захід в Йорданії з нагоди 199 років з дня народження Тараса Шевченка
13.03.2013
Оцініть статтю: 
(469 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Посол України в Йорданії Сергій Пасько з похвалою відгукнувся про двосторонні відносини між Україною та Йорданією в різних областях, в тому числі і сфері культури.

Минулої п'ятниці з нагоди 199-річчя з дати народження знаменитого українського поета Тараса Шевченка, Сергій Пасько в інтерв'ю йорданському інформаційному агентству «Петра» заявив, що в даний момент посольство України проводить переговори з Міністерством культури Йорданії з тим, щоб організувати в Аммані тиждень української культури.

Пасько також повідав про основні віхи в біографії Шевченка та його шляху як творчої людини і діяча культури. Посол розповів про той час, коли поет перебував на службі в одного з поміщиків - період, який вплинув на формування революційних ідей поета і його нетерпимості до деспотії і несправедливості. У підсумку Шевченко став одним з проповідників свободи, демократії і революції проти царя.

Пасько також зазначив, що Шевченко мріяв про те, щоб Україна була вільною і незалежною державою, а її мова та історія користувалися загальною повагою.

Також Пасько не обійшов увагою той факт, що Шевченко писав не тільки українською мовою, а й російською у тому числі, що спонукало деяких дослідників віднести належність поета до Росії і Україні одночасно.

Пасько також згадав про арешт Шевченка і його заслання за межі України з причини політичних поглядів.


Джерело: ukrpress.net

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.