Виданий 2-й том науково-популярної праці про історію Кримського Ханства і його правителів

1
«Повелители двух материков. Крымские ханы первой половины XVII столетия в борьбе за самостоятельность и единовластие»
23.06.2009
Оцініть статтю: 
(401 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Побачив світ другий том історичної праці «Повелители двух материков» відомого кримського історика, письменника Олекси Гайворонського.

Як розповів QHA сам історик, його нова праця називається «Повелители двух материков. Крымские ханы первой половины XVII столетия в борьбе за самостоятельность и единовластие». У книзі описується історичний період 1608-1641 р. - коротка, але бурхлива епоха в історії Криму.

У книзі розповідається, за словами автора, що мріючи послабити залежність своєї країни від Туреччини, кримські хани кидають виклик Османській імперії і навіть укладають договір із українськими козаками - однак сили у цій боротьбі занадто нерівні, і волелюбні устремління ханів переростають у трагедію внутрішніх міжусобиць, погасити які вдається лише на превелику силу...

За словами Олекси Гайворонського, ця книга є продовженням його унікальної у своєму роді науково-популярної праці з повним апаратом посилань, у якій у захоплюючій загальнодоступній формі ведеться документальна розповідь про історію Кримського Ханства і його правителів.

Зараз автор працює над створенням третього тому, який розповість про події XVII століття в історії Кримських Ханів.

Довідка. Перший том праці під заголовком «Повелители двух материков. Крымские Ханы XV-XVI века и борьба за наследие Великой Орды» охоплює історичний період з 1397 по 1608 рік - епоху перших дев'яти Кримських Ханів.

Серед основних тем, які розкриваються у книзі, боротьба перших кримських Ханів за незалежність від Золотої Орди і становлення Кримського Ханства, Кримсько-Московські і Кримсько-Османські відносини того періоду, військові походи Ханів та багато іншого.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Відбулася презентація нової книги про історію Кримського Ханства

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.