Землетруси: покарання чи знак від Бога?

1
Нещастя, які випадають на долю наших братів і сестер, не можна тлумачити винятково як покарання від Аллаха, тому що Він один знає справжню причину і ціль подібних нещасть
21.01.2010
Оцініть статтю: 
(234 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Землетруси, поза всяким сумнівом, є знаками від Творця. Мусульманин повинен розмірковувати над творіннями Аллаха і завжди звертати увагу на Його знаки. За допомогою землетрусів випробовується наша віра, терпіння, здатність прийти на допомогу і братні почуття між людьми. Отже, необхідно з усіх сил намагатися допомогти потерпілим від лиха.

Більше того, можливо, що Творець попереджає людей проти гріхів і порушення Його законів. Таким чином, наш обов’язок покаятися, шукати прощення у Бога, творити добро і уникати забороненого.

Як сказав професор, що спеціалізується у сфері геології, Університету короля Сауда у Джидді (Саудівська Аравія) Заглюль аль-Наджар, “всі природні явища, такі як землетруси, вулкани і цунамі, є частиною “воїнства Аллаха”, яке Він використовує щоб покарати грішників, випробувати праведних і дати урок тим, що вижили. Наше розуміння механізму походження цих явищ не виключає того, що вони є воїнством Господнім. Якщо не сприймати їх таким чином, люди не отримають від цих явищ ніякої користі, навіть якщо навчаться їх прогнозувати”.

Ось що говорить у зв'язку з цим видатний єгипетський вчений і популяризатор ісламу шейх Абдель Халід Хасан Аш-Шаріф: “Ми всім серцем співпереживаємо стражданням і болю наших братів і сестер - мусульман і немусульман - що стали жертвами землетрусу. Ми просимо Аллаха, від щирого серця, полегшити їхні страждання і втамувати їхній біль.

Щодо землетрусів, що відбуваються останнім часом, і нещасть, то вони зовсім не обов'язково є покаранням. Землетруси - це знак від Аллаха. Люди повинні розмірковувати над цими знаками і линути до свого Творця. “Ми покажемо їм Наші знаки у всесвіті і в них самих, поки не стане очевидним для них, що це (Коран) є істиною. Невже недостатньо того, що твій Господь є Свідком усякої речі?” (Коран, 41:53).

За допомогою таких нещасть Всевишній перевіряє віру, братні почуття, щирість, взаємодопомогу та інші якості Своїх слуг. У часи випробувань віддані слуги Аллаха поспішають на допомогу потерпілим. Мусульмани повинні випереджати інших у допомозі жертвам нещастя, без коливань допомагати своїм братам і сестрам, оскільки їм заповідано бути добрими до всіх живих створінь.

І нарешті, потрібно розуміти, що нещастя, які випадають на долю наших братів і сестер, не можна тлумачити винятково як покарання від Аллаха, тому що Він один знає справжню причину і ціль подібних нещасть”.

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Мусульманські організації надають допомогу потерпілим від землетрусу на Гаїті

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.