Генсек ОІК назвав убивць Бхутто «ворогами Ісламу»

Генсек ОІК назвав убивць Бхутто «ворогами Ісламу»
04.01.2008
Оцініть статтю: 
(132 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Генеральний секретар ОІК професор Екмеледдин Іхсаноглу суворо засудив жорстоке вбивство колишнього прем'єр-міністра Пакистану і лідера Пакистанської народної партії Беназір Бхутто. Проф. Іхсаноглу передав свої щирі співчуття членам родини загиблої та інших жертв теракту, її політичним прихильникам і всьому народу Пакистану. Текст його заяви розміщений на офіційному сайті ОІК.

Генеральний секретар назвав цей зухвалий злочин, вчинений напередодні парламентських виборів 8 січня, «нападом на стабільність і мир у Пакистані та відвертою провокацією, націленою на підрив національної єдності, примирення і демократичного процесу». Іхсаноглу закликав усі політичні сили проявити в цей час національної трагедії граничну витримку, дотримуючись істин вчення Ісламу.

За словами генерального секретаря, «винуватці цього злочину - вороги не лише Пакистану, але й самого Ісламу, який є релігією миру і терпимості».

В той же час у своєму інтерв'ю IslamOnline лідер опозиційного проісламського міжпартійного блоку «Муттахида Маджліс-і-Амаль» (MMA) Казі Хусейн Ахмад назвав убивство Беназір Бхутто національною трагедією. Хусейн підкреслив, що це вбивство є спробою антидержавних і антиісламських сил втягти Пакистан у стан хаосу і громадянської війни.

«Настав час випробувань для всього нашого народу. Це не просте вбивство пані Бхутто, це вбивство демократії... Той, хто здійснив цей огидний терористичний акт, позбавив життя не просто кількох людей - він убив усе людство, як сказано в Корані», -заявив Хуссейн.

Відповідальність за вбивство Бхутто взяла на себе міфічна "Аль-Каіда". На думку багатьох видних аналітиків та експертів, це, разом з іншими факторами, підтверджує версію про те, що за скоєним стоїть не лише нинішній військовий режим Пакистану, але і його покровителі за кордоном.

За матеріалами Іслам.ру

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.