ІСЕСКО б'є на сполох у зв'язку зі зносом «Ізраїлем» древньої мечеті

ІСЕСКО б'є на сполох у зв'язку зі зносом «Ізраїлем» древньої мечеті
15.02.2008
Оцініть статтю: 
(257 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Ісламська освітня, наукова і культурна Організація (ІСЕСКО – аналог ЮНЕСКО при Організації Ісламська конференція) різко засудила рішення ізраїльської окупаційної влади знести мечеть Аль-Умарі, побудовану більше 700 років тому в Умм Тубі, маленькому селі на південний схід від Єрусалима, передає Іслам.ру з посиланням на IINA.

ІСЕСКО назвала «відмовками» заяви муніципалітету Єрусалима щодо необхідності зносу пам'ятника історії. Також організація закликала міжнародне співтовариство натиснути на «Ізраїль» з метою скасування рішення про зруйнування мечеті. «Ця ініціатива «Ізраїлю» - пряма образа ісламських святинь і загроза міжнародному законодавству, особливо Женевській конвенції і рішенням ЮНЕСКО», - вважають в ІСЕСКО.

Крім того, організація закликала країни-члени ОІК негайно втрутитися, щоб зупинити цей насильницький акт і захистити історичні пам'ятки Ісламу на окупованих палестинських територіях. «ІСЕСКО розглядає рішення «Ізраїлю» знести мечеть Аль-Умарі як страшну образу почуттям мусульман усього світу», - говориться в заяві організації. Вона також попереджає про можливі наслідки цього рішення, яке «шокувало умму і всіх людей доброї волі».

За матеріалами Іслам.ру

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.