Мусульмани закликали замінити час за Гринвічем на час за Меккою

Мусульмани закликали замінити час за Гринвічем на час за Меккою
23.04.2008
Оцініть статтю: 
(137 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Вчені й священнослужителі з мусульманських країн закликали замінити час за Гринвічем на час за Меккою, повідомляє Завтра з посиланням на ВВС. Прихильники цієї ідеї стверджують, що Мекка, яка знаходиться в Саудівській Аравії, є центром землі.

Ця пропозиція пролунала на науковій конференції під назвою "Мекка як центр землі: теорія і практика", що проходить у Катарі. Один з учасників форуму заявив, що Британія нав'язала Грінвічський меридіан усьому світу, коли була колоніальною імперією, і що пора з цим покінчити.

Відомий священнослужитель шейх Юсуф Карадаві сказав, що сучасна наука нарешті надала докази того, що Мекка є центром землі. Саме до цієї точки повертаються всі мусульмани під час молитви.

На конференції була представлена модель спеціального годинника, створена мусульманином із Франції, яка допомагає визначати напрямок на Мекку в будь-якій точці планети.

Форум у Катарі став проявом популярної в деяких мусульманських країнах тенденції шукати розгадку наукових секретів у тексті Корана. Прихильники цього напрямку вважають, що вчені повинні уважно вивчати Коран, щоб відкрити в ньому таємниці оточуючого нас світу. Однак критики цієї школи стверджують, що такий підхід не розрізняє між духовною правдою, яка не змінюється з часом, і емпіричним знанням, яке залежить від стану науки в кожний конкретний період часу.

За матеріалами Завтра

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.