На мусульманському кладовищі у Мумбаї не будуть хоронити терористів

02.12.2008
Оцініть статтю: 
(133 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Фонд Muslim Jama Masjid, якому належить мусульманський цвинтар у Мумбаї, відмовився поховати дев’ятьох убитих терористів, повідомляють Подробности з посиланням на Associated Press.

Представник фонду заявив, що ці люди не були правовірними мусульманами. "Люди, що вчинили цей огидний злочин, не можуть називатися мусульманами", - сказав він.

Зараз тіла терористів знаходяться у міському морзі. Відповідно до звичайної практики, незатребувані тіла мусульман ховають на найближчому мусульманському цвинтарі. У Мумбаї є ще сім мусульманських кладовищ, однак рішення фонду, скоріше за все, не дозволить їхнім власникам поховати терористів.

Поліція, проінформована про відмову поховати вбитих, вирішує, що робити з їхніми тілами, тому що навряд чи за ними хтось звернеться.

Із всіх терористів, причетних до терактів у Мумбаї, вижив лише один. Як повідомляють Подробности, він знаходиться у поліції.

Серія терактів була здійснена у діловій столиці Індії 26 листопада. Злочинці почали стрілянину на вокзалі, захопили два готелі ("Оберой" і "Тадж Махал"), а також Єврейський центр у комплексі "Наріман Хаус". Операцію по звільненню заручників удалося завершити тільки 29 листопада.

У результаті терактів загинули 174 людини, кілька сотень отримали поранення. У зв'язку з трагедією, заяву про відставку подали голова МВС Індії та головний міністр штату Махараштра.

За матеріалами Подробности

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.