Папа Римський закликав рятувати людство від гомосексуалізму

1
«Необхідно рятувати людину від самої себе», сказав Папа Бенедикт XVI.
25.12.2008
Оцініть статтю: 
(197 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Папа Римський Бенедикт XVI закликав рятувати людство від гомосексуалізму і транссексуалізму, порівнявши ці відхилення з екологічним лихом.

«Необхідно рятувати людину від самої себе», оголосив глава католицької церкви в щорічній промові перед вищим духівництвом Ватикану. Промова Бенедикта XVI стала відповіддю на демонстративний жест Генеральної асамблеї ООН, де минулого тижня вперше в історії цієї організації розглядалося питання про права гомосексуалістів.

Звертаючись до кардиналів, Папа Римський заявив, що порятунок людства від гомо- і транссексуалізму такий же важливий, як і турбота про збереження тропічних лісів, повідомляє інформаційне агентство Новий Регіон з посиланням на BBC.

За словами Папи, преклоніння перед Божим творінням не повинно зводитися лише до охорони навколишнього середовища. Понтифік підкреслив, що вважає теорію рівності статей згубною для людства, тому що вона стирає границі між чоловіком і жінкою.

Теорія рівності статей також припускає, що кожна людина повинна осмислити своє біологічне призначення і свою роль у суспільстві. Однак Папа впевнений, що призначення чоловіка і жінки, визначене в Біблії, зрозуміло, не має потреби в переосмисленні і закладене в кожній людині ще до народження.

В той же час секс-меншини у всьому світі, і особливо в США, вважають теорію про рівність статей основою для взаєморозуміння і терпимості між людьми.

«Завдання Римської католицької церкви полягає не лише в збереженні природних творінь, але, в першу чергу, у порятунку людини, тому що людина знищує сама себе, - заявив глава Святого престолу. - Якщо тропічні ліси заслуговують нашої опіки, то люди потребують її нітрохи не менше».

81-річний понтифік сказав, що поряд із захистом навколишнього середовища повинна існувати й екологія людства.

Промова понтифіка стала відповіддю на скандальне засідання Генасамблеї ООН минулого тижня, коли ця організація вперше за 60 років винесла на обговорення питання про права девіантів. За декларацію, із закликом декриміналізувати гомосексуалізм у всіх країнах світу проголосували всі члени ЄС, а також ряд європейських країн, у тому числі Україна, Вірменія і Сербія. Папський нунцій в ООН монсеньйор Челестіно Мільоре заявив, що декларація ООН несправедливо «пригвоздить до ганебного стовпа» держави, де гомосексуалізм поза законом, що, за його словами, лише «спровокує нові акти нещадної дискримінації». Інакше кажучи, захист людей від дискримінації - це акт дискримінації по відношенню до тих, хто практикує дискримінацію.

За матеріалами Новий Регіон

Посилання на тему:

Відношення мусульман до гомосексуалістів (фатва, російською мовою)

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.