До 30-ї річниці Ісламської революції в Ірані виведений на орбіту супутник «Надія»

1
2 лютого напередодні 30-ої річниці перемоги Ісламської революції запущений у космос і виведений на навколоземну орбіту іранський національний супутник «Надія».
04.02.2009
Оцініть статтю: 
(130 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

2 лютого напередодні 30-ої річниці перемоги Ісламської революції за розпорядженням Махмуда Ахмадінежада, президента Ірану, запущений у космос і виведений на навколоземну орбіту національний супутник «Надія». Це було зроблено за допомогою ракети-носія «Сафір-2», повністю спроектованої і побудованої в Ірані. Старт запуску дав М. Ахмадінежад чотириразовим такбіром (звеличування Всевишнього словами «Аллагу Акбар»).

«Надія» є легким супутником, що виведений на орбіту для встановлення зв'язків з наземною станцією, визначенням характеристик орбіти та телеметрії підсистем. Супутник «Надія» робить 15 обертів навколо Землі за одну добу і при кожному оберті контролюється і направляється наземними станціями визначення дальності й довжини польоту. «Надія» обмінюється інформацією із Землею по двох частотних лініях за допомогою 8 антен.

Ракета-носій «Сафір-2», що є високоточним пусковим і направляючим пристроєм, здатна запускати за межі атмосфери і виводити на заздалегідь заплановану орбіту легкі супутники. Всі частини й деталі даного супутника, а також ракети-носія «Сафір-2», наприклад, двигун ракети-носія, при створенні якого використалися самі передові технології, були спроектовані і виготовлені фахівцями аерокосмічної промисловості Ірану.

Супутник «Надія» був створений у лютому минулого року. Успішний попередній запуск супутника за допомогою ракети-носія «Сафір-1» був здійснений у присутності президента Ісламської республіки Іран у травні 2008 року.

За матеріалами Іслам.ру

Посилання на тему:

Відкриття найбільшого в Ірані парку для жінок приурочать до Ісламського жіночого дня

США стануть кращим другом Ірану. Але пізніше

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.