«Настав час мусульманським банкам виконати свою місію» - Президент Індонезії

1
Президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдхойоно заявив, що настав час для мусульманських банківських структур виконати свою місію і стабілізувати фінансовий світ Заходу.
02.03.2009
Оцініть статтю: 
(514 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Президент Індонезії Сусіло Бамбанг Юдхойоно (Susіlo Bambang Yudhoyono) у ситуації фінансової кризи звернувся до мусульманських баків із закликом взяти провідну роль у світовій економіці у свої руки.

Він виступав на відкритті Світового Ісламського Економічного Форуму (World Islamic Economic Forum) у столиці Індонезії Джакарті.

Форум зібрав політиків і бізнес лідерів з 38 країн для обговорення глобального економічного спаду.

Вони також обговорювали способи досягнення максимальної безпеки у питаннях продовольчого і енергетичного забезпечення, повідомляє SV Development з посиланням на BBC.

Юдхойоно заявив, що настав час для мусульманських банківських структур виконати свою місію і стабілізувати фінансовий світ Заходу.

Мусульманські фінансові інститути постраждали не настільки сильно від рецесії, як їхні західні колеги, тому що вони не вкладали капітали у віртуальні гроші та акції, а лише в реальні активи.

Банки здійснюють свою діяльність в області сплати відсотків і поділу кредитних ризиків відповідно до мусульманського законодавства.

Це відрізняє ісламський фінансовий світ від традиційної західної моделі банківської системи. Ісламські фінансові інститути менше сфокусовані на прибутках, ніж їхні західні аналоги.

Попит на ісламські фінансові продукти зростає у мусульманському світі вже протягом декількох років. Президент Індонезії Сусло Бамбанг Юдхойоно (Suslo Bambang Yudhoyono) підкреслив, що багато представників Заходу в цей момент проявляють підвищений інтерес до цієї теми і готові вивчати специфіку мусульманського фінансового ринку.

Мусульманське право забороняє стягнення відсотків і виплату відсотків у тому випадку, якщо це стосується спекуляцій.

Угоди повинні бути підкріплені матеріальними активами, і оскільки ризики діляться між банком і вкладником, це є додатковим стимулом для фінансових інститутів гарантувати надійність угод.

За матеріалами SV Development

Посилання на тему:

Новини

Ісламське страхування ”Такафул”

Іслам як захист від фінансової кризи

Статті

«Теорія великого дурня». Світова криза та ісламська економіка

Ісламська альтернатива

Ісламські фінанси допомагають пережити економічну кризу

Фактор віросповідання: кому банки довіряють більше

Наукові роботи (мовою оригіналу)

Правовые аспекты глобализации финансовых рынков: возможности сближения норм права исламской и украинской правовых систем, регулирующих финансовые сделки

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.