Малайзійські імами проповідують «еко-іслам»

1
Ісламська віра приділяє особливу увагу поліпшенню стану нашої планети руками людини, тому що люди призначені Богом відповідати за все, що відбувається на землі.
17.04.2009
Оцініть статтю: 
(141 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Малайзійські мусульманські проповідники вступили у боротьбу за збереження дикої природи, використовуючи аяти з Корану для підвищення поінформованості населення, а також допомоги у захисті особин, яким загрожує вимирання.

За даними «ENN», у минулому році більше 400 мечетей штату Теренггану успішно провели хутби (проповіді) на тему захисту і охорони черепах; тепер проект планується продовжити з метою викорінювання браконьєрства, повідомляє Іслам.ру.

Спеціальна група роз'ясняє імамам важливість захисту дикої природи. «У Корані є декілька аятів, у яких говориться про відповідальність людей за захист навколишнього середовища і дикої природи», - говорить Умі А'Зухра із програми по захисту тигрів. Відомо, що в малайзійському суспільстві імами користуються великою повагою і авторитетом.

У Малайзії мешкають популяції ряду дивовижних і рідкісних диких тварин, включаючи суматранських носорогів, малайських тигрів та азіатських слонів. Всім ці види знаходяться під загрозою вимирання, оскільки потерпають від нападів браконьєрів.

За матеріалами Іслам.ру

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.