У Саудівській Аравії пройде конкурс краси "Місс моральність"

1
Королевою духовної краси стане учасниця, що проявить щиру побожність та відданість батькам.
08.05.2009
Оцініть статтю: 
(111 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

У Саудівській Аравії розпочинається конкурс краси за законами шаріату. Суддів конкурсу не цікавлять ні підтягнуті фігури, ні гарненькі личка - вони шукають справжню мусульманку. Королевою духовної краси стане учасниця, що проявить щиру побожність та відданість батькам, повідомляє Погляд.

"Міс Моральність" не схожа ні на один із звичних еталонів краси. Обличчя конкурсанток закриті паранджею, а тіла закутані у чорні балахони абей, так що навіть уявити не можливо як вони виглядають.

«Ідея цього конкурсу - виявити серед учасниць зразок справжньої духовної краси і мусульманської моралі. Це найкраща альтернатива розбещуючим конкурсам краси, де враховується тільки зовнішність жінки", - вважає засновник конкурсу Кхадра Аль-Мубарак. - Переможниця не обов'язково повинна бути симпатичною - ми перш за все піклуємося про красу душевну і про морально-етичні якості жінки".

Конкурс, в якому візьмуть участь 200 дівчат у віці від 15 до 25 років, відкриється вже в цю суботу. Дівчата проведуть 10 тижнів відвідуючи заняття і тренінги на теми "Вивчаючи свою внутрішню силу", "Як стати лідером", "Мама, біля ваших ніг рай " - згідно настанов пророка Мухаммеда, пошана до батьків є одним із найважливіших благодіянь - після чого пройдуть відповідні тести і випробування.

Крім того, один день дівчата проведуть у заміських будиночках разом зі своїми матерями. Так судді-жінки зможуть оцінити, наскільки шанобливо і благоговійно конкурсантки поводяться зі своїми матерями, пояснив Аль-Мубарак.

В змагання та визначення фіналісток не буде залучено жодного чоловіка.

Переможниця конкурсу "Міс моральність" буде оголошена в липні. Після чого королева духовної краси відвезе додому 2 600 доларів, тоді як учасниці, що зайняли друге і третє призові місця отримають по 1 300 доларів кожна.

За матеріалами Погляд

Посилання на тему:

До складу кабміну Саудівської Аравії вперше увійшла жінка

В Саудівській Аравії розпочато будівництво найбільшого у світі університету для жінок

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.