У Стамбулі пройде міжнародна конференція в підтримку Палестини

1
Міжнародна конференція в підтримку Палестини відбудеться у Стамбулі
21.05.2009
Оцініть статтю: 
(308 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

22-23 травня у Стамбулі відбудеться міжнародна конференція в підтримку Палестини. Її організаторами виступили тринадцять великих арабських і мусульманських організацій, а також відомі політики, вчені, філософи та журналісти.

Серед організаторів – Міжнародна рада мусульманських учених, Міжнародна рада мусульманських парламентаріїв та інші організації, повідомляє IslamNews.

Ціль форуму - консолідація мусульманської умми для надання підтримки палестинському народу, що страждає внаслідок безупинних ворожих дій з боку Ізраїлю, а також для надання допомоги у відновленні сектора Газа і зняття з нього тривалої блокади.

Основну увагу на конференції приділять обговоренню проблеми блокади сектора, пошуку шляхів для відкриття КПП у Рафаху. Планується, що учасники звернуться до світового співтовариства із закликом підтримати Палестину.

Окремі заходи конференції будуть спрямовані на об'єднання зусиль світових громадських комітетів для гуманітарної підтримки палестинського народу, відкриття усіх контрольно-пропускних пунктів на кордонах сектора Газа та вживання юридичних заходів щодо Ізраїлю.

У Стамбульській конференції візьмуть участь журналісти і юристи з різних країн, які, за задумом організаторів, дадуть власну незалежну оцінку ситуації на палестинських територіях.

За підсумками засідань і мусульманські, і християнські організації та представники приймуть відповідні резолюції по палестинській проблемі.

За матеріалами IslamNews

Посилання на тему:

Заклик засудити злочини "Ізраїлю" проти палестинців сконфузив Папу

У Єгипті згнило 9 тис тонн продуктів, призначених для блокадної Гази

В Туреччині тисячі людей зустріли Ердогана як «покорителя Давосу»

Турецький міністр: мусульмани сприяють прогресу в Європі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.