У Бундесвері чекають молодих мусульманок

1
7% службовців у Бундесвері становлять жінки.
17.06.2009
Оцініть статтю: 
(229 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Збройні сили Німеччини все активніше призивають у свої ряди натуралізованих німців - вихідців з різних країн світу, особливо з мусульманських, що стає важливим для успіху закордонних місій.

Нині практично всі воєнні операції, у яких задіяні солдати Бундесверу, проходять у мусульманських країнах. Присутність же в рядах збройних сил солдатів-мусульман допомагає встановити контакт із місцевим населенням і позитивно впливає на безпеку німецьких солдатів.

Як говорить підполковник Джурджен Амман з військового округу федеральної землі Північна Рейн-Вестфалія, через різке падіння рівня народжуваності у країні німецька армія все більше залучає у свої ряди тих громадян, які народилися за кордоном, але прийняли німецьке громадянство.

Зараз у Бундесвері служать близько тисячі солдатів мусульманського віросповідання, і тенденції зміни демографічних показників говорять про те, що їхня кількість у майбутньому буде тільки зростати.

"Бундесвер відкритий. І якщо молоді мусульмани і мусульманки захочуть добровільно вступити на військову службу, вони отримають всю необхідну інформацію, їм допоможуть порадою і призначать вступні випробування", - говорить Амман.

У Бундесвері робиться все можливе для врахування релігійних потреб мусульман, які там служать. У їдальнях пропонується меню без свинини, а в казармах відкриті спеціальні кімнати для здійснення молитов. Ідучи назустріч мусульманам, Бундесвер намагається уникати мобілізації на службу на місяць рамадан, коли правовірні утримуються від їжі і пиття від світанку до заходу.

З 2001 року у Бундесвері можуть служити й жінки. У цей час у рядах збройних сил Німеччини проходять службу 13 тисяч представниць слабкої статі, що становить 7% від загальної чисельності армії. Серед них також є декілька мусульманок, повідомляє ІсламНьюз.Ру з посиланням на Deutche Welle.

Старший сержант Наріма - одна з них. Нарімі 29 років; її батьки родом з Марокко, а сама вона народилася і виросла у Німеччині. Наріма розмовляє п’ятьома мовами і вважає себе правовірною мусульманкою.

Зараз готується до чергового відправлення в Афганістан. Як мусульманці Нарімі легше встановити контакт з місцевим населенням, від чого в остаточному підсумку залежить успіх всієї операції.

"Минулого року я була в Афганістані у місцевості Кундус, і мені було досить легко спілкуватися з місцевими жителями, особливо з афганськими жінками", - розповідає вона. За її словами, коли афганці дізнавалися, що вона мусульманка, то відкривали перед нею двері.

Як вважають спостерігачі, збільшення кількості мусульман серед новобранців Бундесверу може привести до необхідності адаптації військової форми. Поки ж Наріма вдягає хіджаб тільки якщо це необхідно для завдання. "Якщо носіння хустки має для мене значення з погляду тактики або воєнних дій, я вдягну її і ніхто зі старших не скаже, що це неправильно", - говорить вона.

Проходячи службу у збройних рядах, Наріма вважає припустимим користуватися деякими послабленнями у тому, що стосується дотримання посту. "Релігія допускає деякі виключення стосовно посту, тому що неможливо переносити всі фізичні навантаження зовсім без їжі і пиття", - говорить вона.

Німецька армія стає все більше багатонаціональною, і це не лише знак часу, але й необхідність в епоху глобалізації.

"Якщо у нас служать мігранти з тих країн, куди ми відправляємося на завдання, ми можемо багато дізнатися завдяки їм", - говорить підполковник Ульріх Кірш, представник Асоціації федеральних збройних сил. "Ми можемо розраховувати на їхній міжкультурний досвід", - підкреслює він.

За матеріалами ІсламНьюз.Ру

Посилання на тему:

«Нінджабі» - бойові мистецтва в хіджабі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.