До 2050 року кожен п'ятий житель Європи буде мусульманином

1
Зміні демографічних пропорцій сприяє й низька народжуваність серед корінного населення
10.08.2009
Оцініть статтю: 
(115 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Частка мусульман у складі населення Євросоюзу до середини нинішнього століття збільшиться з нинішніх 5 до 20%. Такий висновок міститься у новітній доповіді американського Інституту міграційної політики, якою володіє лондонська газета The Daily Telegraph, що опублікувала сьогодні основні положення дослідження.

Як відзначають автори прогнозу, у ряді держав Євросоюзу відсоток мусульманського населення буде ще більшим. Це – Нідерланди, Великобританія та Іспанія, повідомляє IslamNews з посиланням на телеканал «Вести».

Мусульманське населення у Євросоюзі буде збільшуватися у першу чергу за рахунок високої народжуваності нащадків іммігрантів, які масово прибували у Європу у 50-70 роках минулого століття. Зміні демографічних пропорцій сприяє й те, що народжуваність серед корінного населення Європи не забезпечує підтримку його чисельності на колишньому рівні. Водночас останніми роками у рази збільшився потік іммігрантів у ЄС із країн Близького і Середнього Сходу, Північної Африки та Азії. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, за останніми підрахунками, щорічно у Євросоюз на постійне проживання прибувають до 2 мільйонів чоловік. В основному це вихідці з ісламських країн.

У дослідженні також відзначається, що до середини поточного року у частині найбільших мегаполісів Євросоюзу корінне населення опиниться у меншості. Одним з них стане друге за розмірами місто Англії - Бірмінгем. Правда, у Бірмінгемі корінне населення ще буде втримувати кількісну перевагу до 2026 року.

За матеріалами IslamNews

Посилання на тему:

Мусульман у Німеччині виявилося більше, ніж вважалося

Мусульмани перевершили за чисельністю католиків - оцінка експертів

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.