«Ізраїль» продовжить будівництво незаконних поселень на Західному березі ріки Іордан

1
Будівництво ізраїльських поселеньна на Західному березі ріки Іордан порушує міжнародне право.
07.09.2009
Оцініть статтю: 
(165 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Ізраїльський уряд схвалив план прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху по зведенню нових будинків у єврейських поселеннях на Західному березі ріки Іордан, незважаючи на заперечення з боку Сполучених Штатів, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на BBC.

За відомостями ізраїльських ЗМІ, у поселеннях може бути побудовано до 700 нових квартир. З часів закінчення війни 1967 року на Західному березі і в населеному в основному арабами Східному Єрусалимі було побудовано понад 100 поселень. Міжнародне право вважає існування цих поселень незаконним; «Ізраїль» це оспорює.

Офіційний Вашингтон закликав керівництво єврейської держави відмовитися від будівництва нових будинків і зробити таким чином можливим відновлення близькосхідних мирних переговорів.

Тим часом Самі Абу Зухрі, представник руху ХАМАС, що контролює сектор Газа, у неділю заявив: рішення «Ізраїлю» продовжувати розвиток програми поселень говорить про те, що президент США Барак Обама не в змозі стати ефективним посередником у розв'язанні близькосхідного питання.

Палестинська сторона оголосила припинення «Ізраїлем» поселенської діяльності однією з основних умов повернення до мирних переговорів. А програма нового будівництва, за словами палестинського представника на цих переговорах Саєба Ереката, являє собою підрив зусиль, направлених на пожвавлення мирного процесу.

Передбачається, що це питання обговорюватимеся на наступному тижні, коли прем'єр-міністр «Ізраїлю» Біньямін Нетаньяху зустрічатиметься зі спецпосланником США на Близькому Сході Джорджем Мітчеллом.

За матеріалами УКРІНФОРМ

Посилання на тему:

Палестинський професор вважає, що євреї не мають стосунку до Стіни плачу

''Насильство у Газі було поширеною практикою''

Обама вимагає знизити ступінь блокади Гази

Джиммі Картер вимагатиме від Обами виключити ХАМАС зі списку терористичних організацій

«Ізраїль» веде палестинців до катастрофи

"Ізраїль" не погодиться на розділ Єрусалиму

Ізраїльськими злочинами займеться Гаазький суд

«Ізраїль» ставиться зі зневагою до предметів ісламської старовини, знайдених під час розкопок біля Аль-Акси

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.