«Le Temps»: Палестинцям є за що ображатися на світ

1
Фото телеканалу Aljazeera.net
1
Міжнародне співтовариство повинне нарешті усвідомити, що створення палестинської держави - це гарантія безпеки для регіону і усього світу.
1
1
13.10.2009
Оцініть статтю: 
(468 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Палестинцям є за що ображатися на світ: ось уже 20 років їм обіцяють незалежну державу, але їхнє життя в умовах ізраїльської окупації повне принижень, пише «Le Temps». Міжнародне співтовариство засуджує порушення міжнародного права і Женевських конвенцій, умовляє країну-окупанта спростити в'їзд на Західний берег, закликає призупинити незаконне будівництво поселень і зняти блокаду сектора Газа, але у відповідь нічого не відбувається, «Ізраїль» як і раніше продовжує колонізацію і окупацію, відзначає Маріо Карера, повідомляє «IslamNews» з посиланням на inopressa.ru.

«Насправді міжнародне співтовариство часто лицемірить і надзвичайно поблажливо ставиться до «Ізраїлю», - підкреслює видання. Доказ тому - і його замішання у зв'язку з доповіддю Голдстоуна, який звинувачує Ізраїль у військових злочинах, і мовчання щодо ядерного арсеналу єврейської держави, яка не підписала угоду про нерозповсюдження, і політичний та фінансовий бойкот після перемоги ХАМАСу на виборах.

«Катастрофічні наслідки такого відношення очевидні: це повне нерозуміння з боку палестинського населення, яке все більше симпатизує ісламському опору; зростання бідності і гуманітарна допомога на шкоду економічному розвитку; внутрішньополітична конфронтація, що безсоромно розпалюється з-за кордону», - пише газета.

Але чи є така позиція міжнародного співтовариства стратегічною «помилкою» чи свідомим прагненням позбутися палестинського питання під приводом «боротьби з тероризмом», запитує видання, відзначаючи, що зовсім недавно мали місце переговори з «терористами» у Косово і Непалі, а тепер вони при владі.

На думку автора статті, міжнародне співтовариство повинне нарешті усвідомити, що створення палестинської держави - це гарантія безпеки для регіону і усього світу. Причому діяти потрібно швидко, поки Західний берег ріки Йордан через розширення поселень не став схожим на «швейцарський сир». Крім того, міжнародне співтовариство повинне визначитися зі своєю позицією щодо міжпалестинського примирення. Чи прийняти це примирення як знак політичної зрілості, навіть якщо голосування підтвердить легітимність ХАМАСу, чи дозволити насильству взяти гору у розколотому суспільстві, позбавленому лідерства?

Статус-кво не може тривати довго, підкреслює автор статті. Неможливо заперечувати право на самовизначення, довго тримаючи народ взаперті.

За матеріалами «IslamNews»

Посилання на тему:

Новини

Після бійні у секторі Газа на світ почали з'являтися діти із вродженими вадами

«Хамас» - це не «Аль-Каїда»

''Насильство у Газі було поширеною практикою''

Обама вимагає знизити ступінь блокади Гази

Статті

Чи можуть влаштувати геноцид жертви голокосту?

Неспростовні факти про ХАМАС і війну в Газі

Бойню в Газі повинен розбирати міжнародний трибунал

Російський політолог: Боротьба палестинців - це боротьба за пріоритет цінностей християнства й ісламу над новим типом фінансового матеріалізму і фашизму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.