Іслам дозволяє «змішання статей», стверджує саудівський вчений

1
75% українців повністю чи скоріше погоджуються з тим, що необхідно поважати всі релігії.
1
У Саудівській Аравії звичайно існує строге розділення чоловіків і жінок, як у сфері освіти і праці, так і в суспільному житті, аж до ресторанів і магазинів, які мають зони, спеціально відведені для жінок.
1
1
11.12.2009
Оцініть статтю: 
(228 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

«Змішання» статей припустиме в ісламі і є частиною нормального життя, заявив президент релігійної поліції у Мецці в інтерв'ю саудівській газеті Okaz. Він сказав, що не розуміє причин обурення, пов'язаного з відкриттям вузу спільного навчання - Університету науки і технології імені короля Абдулли.

Ті, хто виступає проти «змішання» статей, суперечать самі собі, тому що вони, швидше за все, щодня спілкуються із представниками іншої статі, наприклад, служницями, сказав шейх Ахмед Бін Кассим Аль-Гамді, голова Комітету сприяння чесноті і запобіганню гріха.

Учений додав, що «змішання» статей забороняє лише невелика кількість вчених, які не мають достатньо підстав для своїх заяв і збивають мусульман зі шляху, яким слідували мусульмани у часи Пророка (мир йому і благословення).

Далі шейх сказав, що в часи Пророка «змішання» статей не було заборонене, навпаки, воно було частиною нормального життя сахабів.

Аль-Гамді також вважає, що поняття «змішання» не вживається у шаріаті, який не забороняє неодруженим чоловікам і жінкам разом працювати, навчатися і спілкуватися.

«Ісламський закон нічого не говорить про «змішання», у той час як у ньому згадуються правила розлучення, ведення торгівлі або війни», говорить він.

Вчений стверджує, що це поняття виникло лише тому, що деякі вчені перебільшують так зване табу на змішання статей, що, насправді є нормальним.

«Небезпечно пов'язувати термін «змішання» з ісламським правознавством, це спотворює встановлення ісламського закону, тому що додає ваги помилковій ідеї», сказав Аль-Гамді.

У Саудівській Аравії звичайно існує строге розділення чоловіків і жінок, як у сфері освіти і праці, так і в суспільному житті, аж до ресторанів і магазинів, які мають зони, спеціально відведені для жінок, пише «Іслам для всіх» з посиланням на alarabiya.net.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Новини

Новий ісламський центр у Катарі буде пропагувати помірність ісламу

У Саудівській Аравії відкрився сучасний університет

Жіночий прорив у країнах Затоки

Ісламські вчені та мислителі обговорюють становище жінки в сучасному світі

Насправді не шаріат є проблемою для афганських жінок

Статті

Імам та імама. Жіноче питання, як знаряддя боротьби проти Ісламу

Мусульмани сьогодні стикаються з фундаментальними проблемами

Ідея «Аль-Васатийі»: Правда і вимисли

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.