Ахмадінеджад: природу руйнують капіталізм і ліберальна економіка

1
Махмуд Ахмадінеджад закликав повернутися до людських і божественних цінностей, назвавши це єдиним рішенням кліматичної проблеми.
18.12.2009
Оцініть статтю: 
(121 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад, виступаючи на кліматичному саміті ООН у Копенгагені, назвав капіталізм і ліберальну економіку головними причинами глобального потепління.

“У чому причина? Ріст обсягів спалювання викопного палива”, - сказав іранський лідер, додавши, що причина цього росту криється у поширенні матеріалістичних поглядів і цінностей суспільства споживання. “Капіталізм і ліберальна економіка руйнують природу”, - підсумував Ахмадінеджад.

Він також нагадав, що США, де проживають лише 5% населення світу, споживає непомірно більше енергії, а військовий бюджет цієї країни порівнянний з військовим бюджетом всього іншого світу. “Що буде, якщо інші країни послідують цій моделі поведінки?” - задав Ахмадінеджад риторичне питання.

Президент Ісламської Республіки закликав повернутися до людських і божественних цінностей, назвавши це єдиним рішенням кліматичної проблеми. Він сказав, що пропозиції Ірану полягають у тому, щоб зібрати мислителів і вчених з усього світу і виробити критерії людського благополуччя на основі названих ним цінностей. За словами Ахмадінеджада, повинна бути створена “нова економічна система, основана на людському достоїнстві, де споживання буде ґрунтуватися на реальних людських потребах”.

“Я сподіваюся, що ці історичні збори досягнуть ефективної угоди і приймуть конкретні рішення у відповідь на потреби світового співтовариства”, - цитує президента Ірану Оглядач з посиланням на РІА Новини.

Нагадаємо, саміт у Копенгагені, у якому беруть участь представники 194 країн, покликаний виробити глобальну угоду як основу для підписання у 2010 році повномасштабного договору, що замінить Кіотський протокол. Його ціль - перешкоджати зміні клімату на планеті і зробити світову економіку більш “зеленою” і менше залежною від викопного палива.

За матеріалами Оглядач

Посилання на тему:

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.