Гірт Вілдерс постав перед судом

1
Завдяки своїм нападкам на мусульман, а також фільму «Фітна», Вілдерсу вдалося стати одним з найпопулярніших політиків Нідерландів
20.01.2010
Оцініть статтю: 
(154 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Сьогодні в Амстердамі відкрився судовий процес над лідером ультраправої Партії свободи Гіртом Вілдерсом, відомим своїми антиісламськими поглядами. Прокуратура обвинувачує його в образі релігійних почуттів мусульман і розпаленні ненависті до іммігрантів.

Провокаційного політика притягнули до відповідальності за змонтований ним у 2008 році фільм «Фітна», у якому вирвані з контексту уривки з Корану перемежовуються з кадрами нападу на США 11 вересня 2001 року.

Суд відхилив рішення прокурора, який стверджував, що Вілдерс діяв у рамках права на свободу висловлення, повідомляє «Іслам для всіх».

Перед початком сьогоднішнього судового засідання член парламенту написав на своєму веб-сайті, що «має намір боротися і переконаний, що цей політичний процес завершиться виправальним вироком».

Його прихильники, які влаштували демонстрацію перед будинком суду, стверджують, що подібне судове переслідування є обмеженням свободи слова, передає «ІсламНьюз» з посиланням на «Аль-Джазіра».

Анти-расистський рух також відреагував на цей процес, розмістивши в інтернеті 100 висловлень Вілдерса на підтвердження своїх заяв, що цей політик винний у розпаленні ненависті і дискримінації до іммігрантів.

Завдяки своїм нападкам на мусульман, а також фільму «Фітна» (араб. «розкол», «спокуса»), який генеральний секретар ООН Пан Гі Мун охарактеризував як «образливо анти-ісламський», Вілдерсу вдалося стати одним з найпопулярніших політиків Нідерландів. У минулому році його партія одержала найбільшу кількість місць у Європарламенті від цієї країни.

Проведені недавно опитування громадської думки показують, що Партія свободи цілком може отримати більшість у голландському парламенті під час загальних виборів, які мають відбутися у травні 2011 року.

Якщо суд визнає правого політика винним, йому загрожує до 15 місяців позбавлення волі.

За матеріалами «Іслам для всіх» та «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

ЄС і США стурбовані майбутнім показом фільму, що ображає Коран

Нідерландський парламентарій: «Заборонити Коран, як «Майн Кампф»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.