Британська поліція подякувала мусульманам за уроки ісламу

1
Мохаммед Чударі (праворуч) і Сірадж Валі одержують грамоти від шефа поліції Джона Робінса за уроки ісламу.
11.02.2010
Оцініть статтю: 
(284 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Письмової подяки від управління поліції муніципального району Кіркліс (Великобританія) удостоїлися троє місцевих мусульман, які організували курси «да'авату» (ісламського заклику) для британських охоронців порядку у мечеті Gulzar-E-Medina.

За чотири заняття їм вдалося ознайомити більше 150 співробітників поліції з ісламськими традиціями і етикетом, пише «ІсламНьюз» з посиланням на «Dewsbury Reporter».

«Нам хотілося, щоб поліцейські отримали практичний і позитивний досвід спілкування з ісламом, щоб вони прийшли безпосередньо в мечеть, - розповів один з організаторів проекту, голова ради мечеті Gulzar-E-Medina Мохаммед Юнус Чударі. - Ми сподівалися, що ця політика відкритих дверей допоможе зламати багато бар'єрів і стереотипів, і саме це відбулося під час занять».

Після закінчення навчальної програми командуючий поліцейським дивізіоном старший суперінтендант Джон Робінс вручив її організаторам Мохаммеду Чударі і Сіраджу Валлі, президентові ради мечеті Mohaddis-E-Azam, а також волонтерові міжрелігійної організації Kirklees Faith Network Васіму Ріазу, що допомагав у відборі навчального матеріалу про іслам, грамоти подяки.

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

В Лондоні вперше проведене наукове дослідження ісламофобії і злочинів на ґрунті релігійної ненависті

У Великобританії видається фатва, що забороняє теракти смертників

Мусульмани вважають помилковою стратегію Блера щодо імамів

В британських університетах не знають про іслам

Британські мусульмани більшою мірою довіряють державним інститутам, поліції та судам, ніж середньостатистичний британець

Британські профспілки приєдналися до мусульман в боротьбі проти ісламофобії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.