Арабські міністри домовилися про збір коштів для палестинців

1
Дводенний саміт відбувся у місті Сирт
30.03.2010
Оцініть статтю: 
(156 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

На засіданні в Лівії міністри арабських країн домовилися зібрати 500 мільйонів доларів на підтримку палестинців в Єрусалимі.

Міністри, які зібралися в лівійському місті Сирт напередодні саміту Арабської Ліги, вважають, що фонд допомоги палестинцям допоможе боротися з «наступом» ізраїльських поселень на Єрусалим.

Остаточна ратифікація домовленості відбудеться після розгляду питання арабськими лідерами, пише «Іслам для всіх» з посиланням на aljazeera.net.

У фокусі уваги - Єрусалим

Після обурливих дій «Ізраїлю», який нещодавно оголосив про плани будівництва ще 1600 будинків в Аль-Кудсі, було вирішено зробити основною темою саміту Арабської Ліги близькосхідний мирний процес.

Під час засідання глав арабських держав обговорюватиметься ціла низка питань, при цьому більшість з них так чи інакше торкнуться проблеми Аль-Кудса.

Незважаючи на деякі розбіжності, всі учасники зустрічі в Сирті заявили про почуття відповідальності за Аль-Кудс і визнали, що тільки спільними діями можна зупинити іудаїзацію священного міста.

Стосовно фонду допомоги палестинський міністр закордонних справ Ріяд Аль-Малкі сказав: «Це скромна сума у порівнянні з тим, скільки «Ізраїль» і єврейські громади в усьому світі витрачають на поселення в Аль-Кудсі, а це на сьогоднішній день склало більше 17, 4 мільярдів доларів».

Поселення

Високопоставлений палестинський чиновник сказав, що гроші підуть на розвиток інфраструктури Аль-Кудса, будівництво лікарень, шкіл, системи водопостачання і надання фінансової допомоги тим, чиї будинки були знесені ізраїльтянами.

Він визнав своєчасність створення фонду, який дозволить «укріпити присутність палестинців в Єрусалимі».

Ізраїльський план подальшого розширення поселень в Аль-Кудсі обурив не лише палестинців, але і союзників «Ізраїлю», у тому числі США, які вимагали від нього заморозити будівництво поселень з тим, щоб повернути палестинців за стіл переговорів.

Однак ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаньяху, тим не менше, підтвердив, що не має наміру відмовлятися від своїх планів. Під час зустрічі з представниками єврейського лоббі у Вашингтоні, він назвав Єрусалим столицею «Ізраїлю» і запевнив, що будівництво буде продовжуватися.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Ізраїльські бульдозери зносять будинки в Газі

ФІОЄ: Безтурботність по відношенню до сіоністської агресії в Палестині може призвести до незворотних наслідків

Європейські мусульмани домагаються зняття блокади Гази

Газа: тисяча днів блокади

Частина святині Ісламу може опинитися у списку «єврейської спадщини»

«Віва Палестина» відправить до Гази новий вантаж гуманітарної допомоги

Рішення проблеми палестинських біженців - ключ до миру на Близькому Сході

Ю. аль-Карадаві засудив бездіяльність мусульман у зв'язку з подіями в секторі Газа

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.