В Америці мусульмани розпочали кампанію проти нетерпимості

1
Індіанський імам Мухаммад Амін (Сальвадор Лопес) впевнений, що іслам, з дозволу Аллаха, зміцниться у Мексиці.
1
Ролик‚ у якому показані мусульмани – чоловіки і жінки різних професій‚ що розмовляють різними мовами‚ – завершується словами: «Я американець і я мусульманин. Це моя віра і мій голос».
1
1
01.09.2010
Оцініть статтю: 
(146 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

В понеділок американська мусульманська організація розпочала кампанію‚ направлену на підвищення інформованості населення у відповідь на «зростання у країні хвилі антимусульманських настроїв».

Як повідомили організатори‚ кампанія під назвою My Faith, My Voice (Моя вера‚ мій голос) має свій вебсайт‚ на якому закликає до діалогу‚ і планує запустити соціальну рекламу на провідних телеканалах США.

«В останні тижні багато людей говорять вам‚ що думати про мусульман. Вони говорять‚ що ви повинні боятися‚ підозрювати й ненавидіти мене»‚ мовиться у хвилинному відеоролику‚ розміщеному на сайті myfaithmyvoice.com.

«Але справа в тому‚ що я не збираюся нав'язувати вам свою віру. Я не хочу захоплювати цю країну. Я не підтримую тероризм ні в якому вигляді. Іслам учить мене поважати інших людей‚ працювати на благо суспільства і стояти на позиціях загальної справедливості».

Ролик‚ у якому показані мусульмани – чоловіки і жінки різних професій‚ що розмовляють різними мовами‚ – завершується словами: «Я американець і я мусульманин. Це моя віра і мій голос».

«Як мусульмани‚ що проживають в Америці‚ ми стурбовані зростанням хвилі антимусульманських настроїв»‚ - сказав один із координаторів ініціативи адвокат Хассан Ахмад (Hassan Ahmad) під час прес-конференції у Вашингтоні.

На вебсайті люди можуть розміщувати відеоролики за своєю ініціативою. Творці намагаються сприяти «плідному діалогу» для того‚ щоб побудувати міст розуміння між мусульманами й американцями інших віросповідань.

Даний проект співзвучний іншій ініціативі‚ яку недавно розпочала мусульманська громада США.

Минулого тижня Рада Американо-Ісламських Відносин (CAIR) представила керівництво для мусульман‚ яке допоможе їм подавати свою релігію в позитивному світлі й правильно поводитися у випадках інцидентів у мечетях.

Дебати про місце ісламу в американському суспільстві поновилися у зв'язку з будівництвом ісламського центру й мечеті за декілька кварталів від місця трагедії 11 вересня 2001.

Одночасно він дав поштовх для антимусульманських висловлювань політиків з усієї країни й породив сумніви в тому‚ що Америка залишається прихильна принципам справедливості й рівності.

Хід дебатів ускладнився після того‚ як президент Обама побічно висловив підтримку мечеті на Манхеттені‚ заявивши‚ що в США всі меншини мають право на вираження своїх релігійних переконань. Втім‚ уже наступного дня він підкреслив ‚ що зовсім не обов'язково вважає розумним будівництво мусульманського центру в безпосередній близькості до «Граунд зіро».

За повідомленням телеканалу NBC в неділю він заявив: «Якщо на цьому місці можна побудувати церкву‚ синагогу або індуїстський храм‚ ми не можемо заборонити це мусульманам‚ які є американцями‚ громадянами США».

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Мусульманські лідери США побоюються зростання ісламофобії

Американці зізналися у ворожості до мусульман

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.