Мета теракту в Єгипті – нацькувати на мусульман прихильників інших релігій, - муфтій Саудівської Аравії

1
Єгипетська “стіна національної безпеки” - це стіна ганьби
1
«Метою подібних подій є виставляння мусульман агресорами і гнобителями. Цим вороги ісламу хочуть нацькувати на мусульман прихильників інших релігій і посварити їх між собою», - сказав муфтій.
1
1
04.01.2011
Оцініть статтю: 
(273 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Теракт в Александрійській церкві – спланована провокація, що має за мету спричинити конфлікт між мусульманами і послідовниками інших релігій. З такою заявою виступив головний муфтій Саудівської Аравії шейх Абдель Азіз бен Абдалла Аль Аш-Шейх.

Могутній вибух, що прогримів у новорічну ніч біля церкви Святих у єгипетській Александрії, забрав життя 21 людини, ще близько 100 отримали поранення.

Муфтій зазначив, що цей випадок «наповнює болем серця мусульман». Він нагадав, що Саудівська Аравія першою засудила цей жахливий теракт.

Шейх Абдель Азіз також зазначив, що подія не має ніякого відношення до релігії.

«Метою подібних подій є виставляння мусульман агресорами і гнобителями. Цим вороги ісламу хочуть нацькувати на мусульман прихильників інших релігій і посварити їх між собою», - сказав муфтій, виступаючи у понеділок в Ер-Ріяді на відкритті виставки «Спадщина Саудівської Аравії у рукописах».

Відразу після вибуху єгипетські експерти й офіційні особи вказували на високу вірогідність причетності до теракту «іноземних сил». Ці дані підтвердило МВС Єгипту. Раніше міжнародна терористична мережа «Аль-Каїда» виступала з погрозами на адресу єгипетських християн. Після цих погроз єгипетська влада посилила охорону церков у Каїрі та інших містах.

Нагадаємо, у зв'язку з нападом на церкву в Александрії, Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраїд» і Духовне управління мусульман України «Умма» виступили з заявою, в якій розцінили дії терористів «як провокацію з метою загострити відносини між християнським і мусульманським світом», рішуче засудили напад на християнський храм і закликали єгипетський народ об'єднатися.

За матеріалами «ІсламНьюз»

Посилання на тему:

Мусульмани України засуджують напад на церкву в Єгипті і закликають єгипетський народ об'єднатися

Напади на християн не мають нічого спільного з ісламом, - єгипетські вчені

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.