Саудівська Аравія не визнає українські дипломи

1
Хан і Ганді
1
Якщо саудівські студенти на протязі півроку не переведуться у вузи інших країн, їхні дипломи не будуть визнані королівством.
1
1
03.10.2011
Оцініть статтю: 
(318 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Громадяни Саудівської Аравії, які навчаються в українських вузах, звернулися у міністерство вищої освіти у зв'язку з його рішенням відмовити у визнанні дипломів, отриманих в університетах України.

Саудівці їдуть учитися в Україну, де готові самі оплачувати навчання, оскільки до університетів королівства вступити набагато складніше.

Аміра Саббах (Amira Sabbah), яка закінчила медичний коледж в Україні, говорить, що вони із сестрою подали документи в іноземний вуз із дозволу саудівського міністерства вищої освіти.

За її словами, в Україну приїжджали саудівські чиновники, які запевнили студентів, що ті можуть продовжувати навчатися в обраному вузі й обіцяли підтвердити їхні дипломи.

«Але коли ми повернулися у Саудівську Аравію, міністерство відмовилося визнати наші документи про освіту. Тому ми не можемо знайти роботу», - розповідає Саббах.

Ібрагім аль-Марзукі (Ibrahim Al-Marzougi) закінчив в Україні підготовчі курси, сам оплатив навчання, але був змушений перевестися у британський вуз, тому що міністерство вищої освіти не рекомендувало йому продовжувати навчатися в Україні.

«За перший рік я витратив 35 тисяч ріалів. До нас приїхала делегація і повідомила, що цей університет не входить до списку рекомендованих, тому я перевівся у Великобританію», - сказав він.

Порушення

Представник міністерства Абдулла бін Алі аль-Катані (Abdullah bin Ali Al-Qahtani) повідомив, що його відомство не визнає дипломи жодного українського вузу.

Він вказав, що за останні кілька років делегації міністерства неодноразово приїжджали в українські університети, щоб оцінити рівень навчання.

«Вони повідомили про численні порушення в українських вузах, які приймають іноземних студентів з дуже низькими оцінками навіть на медичні факультети», - сказав він.

За даними міністерства, багато студентів, що вивчають медицину в Україні, у Саудівській Аравії закінчили школи з гуманітарним ухилом, де вони спеціалізувалися на літературі.

У зв'язку з цим міністерство суворо заборонило підтверджувати дипломи яких би то не було українських вузів.

Міністерство довело до відома студентів із Саудівської Аравії, що протягом півроку їм необхідно перевестися у вузи в інших країнах, інакше їхні дипломи не будуть визнані королівством.

За матеріалами «Іслам для всіх»

Посилання на тему:

Саудівська Аравія не довіряє медичним дипломам України

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.