У Дубаї відбудеться глобальний форум ісламських мікрофінансів

1
Галузь мікрофінансування зараз переживає підйом разом з усим сектором ісламських фінансів.
29.11.2012
Оцініть статтю: 
(152 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Дубаї. - З 8 по 10 грудня у Всесвітньому торговому центрі в Дубаї проходитиме Всесвітній форум ісламського мікрофінансування, який, за задумом організаторів, сприятиме розвитку ісламських мікрофінансів у всьому світі.

Головна мета форуму - представити інструменти ісламського мікрофінансування як ефективний і конкурентоспроможний засіб боротьби з бідністю та вирішення соціальних проблем, пише Business Recorder.

Організатори з пакистанського Центру ісламського банкінгу та економіки «Аль-Худа» і фінансової організації «Ахуват» з тієї ж країни відзначили, що галузь мікрофінансування зараз переживає підйом разом з усім сектором ісламських фінансів, про що свідчать дані Світового банку та інших провідних світових фінансових організацій.

В ході конференції будуть обговорюватися такі питання, як концепція і методи мікрофінансування, що відповідають шаріату, нинішній стан і потенціал галузі, пов'язані з нею аспекти шаріату, популяризація галузі та інше.

Конференція стане найбільшим у світі з'їздом такого роду, на ній будуть присутні делегати з 25 країн, в тому числі, Пакистану, США, Канади, Іраку, Ємену, Судану, Кенії, ПАР, Маврикія та інших.

Дієвий спосіб боротьби з бідністю

Виконавчий директор «Ахуват» доктор Мухаммад Амджад Сакіб (Muhammad Amjad Saqib) висловив надію, що форум сприятиме тому, щоб за допомогою ісламської системи мікрофінансування «світ вийшов з мороку бідності».

«Приклади кризи мікрофінансування в Індії і Південній Америці доводять, що для боротьби з бідністю необхідне впровадження ісламських методів мікрофінансування», - додав він.

Пакистан є одним із визнаних світових лідерів галузі. Так, компанія «Ахуват», будучи одним з піонерів галузі, допомогла майже 190 000 сім'ям, загальна сума мікрокредитів яким склала більше 2,7 мільярда рупій (32 млн доларів). На ці кошти пакистанці мають можливість зайнятися дрібним підприємництвом і знайти вихід з глухого кута злиднів.

Джерело: Іслам для всіх

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.