Мусульмани Хмельницького через суд будуть добиватися дозволу побудувати мечеть

Мусульмани Хмельницького через суд будуть добиватися дозволу побудувати мечеть
17.08.2011
Оцініть статтю: 
(301 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Мусульмани Хмельницького мають намір у законному порядку добиватися дозволу побудувати мечеть у цьому місті. Так прокоментував ситуацію щодо провокаційної ініціативи місцевих представників партії «Свобода», що організували мітинг проти виділення земельної ділянки під будівництво мечеті в Хмельницькому, імам міста Абдуль-Керим Мухамедов.

«Ми мусульмани України маємо свої права. Ми захищені законом України, Конституцією і ми повноцінні громадяни України. Ми є частиною цієї країни», - цитує імама kriminal.tv.

Мусульмани говорять – в області їх 2,5 тисячі чоловік. Всі люди мають право на молитву, а їм в Україні молитися немає де.

При цьому, на черговому засіданні міської ради Хмельницького 10 серпня цього року депутати відмовилися включати до порядку денного питання про виділення земельної ділянки площею 0,5 га під будівництво мечеті.

Депутати відверто зізнаються: ще до сесії вони знали – не дадуть землю під мечеть.

Валерій Лєсков - секретар міської ради говорить: «У нас жодного депутата мусульманина немає. Якщо буде звернення до суду, що ми не даємо побудувати мечеть, то проведемо громадські слухання і громада скаже «ні» в побудові мечеті».

На це хмельницькі мусульмани відповідають, що будуть відстоювати своє і далі. Захищати свої права вони підуть у прокуратуру.

Як повідомлялося раніше, у цей день регіональне відділення партії «Свобода» організувало перед міською радою мітинг протесту проти будівництва мусульманської мечеті, у ході якого роздавалися листівки ісламофобського змісту.

Акція протесту тривала майже 4 години, і хоча все відбувалося під бій барабанів – православні і мусульмани з повагою ставилися один до одного, зазначає джерело.

За матеріалами kriminal.tv

Посилання на тему:

Ісламофоби зі «Свободи» організували мітинг проти будівництва мечеті у Хмельницькому

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.