Сотні тисяч чоловік вимагають визнання халяль на рівні міжнародного права

З Туреччиною та Ізраїлем може бути встановлений безвізовий режим
23.11.2007
Оцініть статтю: 
(174 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Мусульмани Європи звертаються до одновірців усього світу із проханням підтримати їхню ініціативу домогтися визнання на рівні міжнародного торговельного права символу «Халяль» як гаранта відповідності продукції Шаріату. Підтримати цю кампанію можна на сайті: http://www.petitiononline.com

«Близько 20 відсотків населення землі - мусульмани. Всі ми повинні дотримуватися Шаріату і утримуватися від забороненого, про що написано у Священному Корані. Однак у багатьох країнах світу слово «Халяль» може з'явитися на будь-якій упаковці, вміст якої не контролюється жодною ісламською організацією», - говориться в петиції, опублікованій на сайті.

«Оскільки мусульмани є масовою категорією споживачів, вони вправі вимагати від виробників відповідності пропонованих їм товарів нормам «Халяль», за виконанням яких будуть стежити спеціальні організації, - вважають автори петиції. - Вегетаріанці користуються цією перевагою, і ми повинні добиватися того ж».

«Необхідна активна участь мусульман усього світу для створення і роботи цього символу на світових ринках. Ця марка захистить права мусульман, а продукція буде проходити строгий контроль на відповідність шаріатським вимогам - цим будуть займатися муфтії, улеми і продовольчі експерти», - відзначено в документі.

Віддати свій голос за це рішення можна, зайшовши на сайт за адресою: http://www.petitiononline.com/Hallal/petition-sign.html

На сьогоднішній день петицію підтримали 328 тис. чоловік. Її ініціаторами виступили понад 10 ісламських організацій, що займаються виробництвом і розповсюдженням халяльної продукції.

За матеріалами Іслам.ру

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.