Українські паломники повернулися додому з Хаджу з пам'ятним призом

Українські паломники повернулися додому з Хаджу з пам'ятним призом
17.01.2008
Оцініть статтю: 
(180 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В Ісламському громадському культурному центрі Києва пройшла зустріч-привітання паломників, які привезли цього року пам'ятний приз за відмінне дотримання правил здійснення Хаджу.

Українські прочани благополучно повернулися на рідну землю 5 січня, після здійснення ритуалів Хаджу на Аравійському півострові. У Бориспільському Аеропорту їх зустрічали рідні, близькі, друзі і брати-мусульмани.

Прочани з України цього року були представлені різними національностями. Стомлені, але в хорошому настрої, вони по-одному виходили з митного коридора. Їхні обличчя випромінювали радість і задоволення від виконаного перед Всевишнім обов’язку. Поїздка мусульман української делегації здійснилася при сприянні ВАГО «Альраід» і Посольства Саудівської Аравії в Москві.

Цього року під час паломництва Всесвітня Мусульманська Ліга заснувала приз серед європейських делегацій за краще дотримання правил ритуалів Хаджу. Приємно відзначити, що з безлічі делегацій саме українська була відзначена цим пам'ятним призом.

12 січня, в Ісламському культурному центрі м.Києва відбувся урочистий обід і заходи з приводу благополучного повернення паломників із Саудівської Аравії. Після здійснення ритуального обряду, одного з головних подій релігійного життя мусульман, присутні паломники розповіли своїм братам-мусульманам про почуття і враження, пережиті під час хаджу.

«Дуже важко простими словами описати що відчуваєш під час паломництва або коли бачиш перед собою Каабу. Щоб відчути це я думаю людині самій треба там побувати. Виходячи після митного контролю в Бориспільському аеропорту, мені подумалося який милостивий Всевишній до людини, даючи їй можливість здійснити Хадж і тим самим очиститися, і бути ніби новонароджена дитина. Але, повертаючись із паломництва ти знову занурюєшся у турботи й проблеми цього тлінного світу. І отут перед тобою постає завдання берегти, пам’ятати, не затьмарити сяйво Аллаха, подароване тобі під час благословенного Хаджу», - поділився своїми думками з присутніми Ігор Карпішин, завідувач відділом Ознайомленням з культурою Ісламу в ІКЦ м.Київа.

Омар Абу Джамаль, на плечі якого ліг тягар всіх організаційних питань, також поділився своїми враженнями: «Для мене це третій Хадж і другий у ролі організатора. Звичайно, почуваєш високу відповідальність перед Всевишнім за кожного члена делегації, тому потрібно було бути гранично сконцентрованим протягом усього паломництва. Під час Хаджу ніхто з наших прочан, слава Богу, не постраждав і не занедужав. Трохи довелося понервуватися в аеропорту Аммана через страйк його працівників, але хвала Всевишньому все для нас обійшлося, і ми благополучно повернулися в Україну. Тепер можна полегшено зітхнути і добре виспатися».

Голова ВАГО «Альраід» привітав паломників теплими словами: «Просимо Аллаха, щоб Він прийняв їхнє паломництво і відповів на їхні благання. Сподіваємося, що в наступному році Всевишній дасть можливість здійснити Хадж тим, кому це ще не вдалося зробити».

Нескінченно захоплює і заворожує велич Хаджу. Величезна кількість людей об’єднуються у священній Мецці на заклик свого Творця. У цьому місці дійсно відчуваєш єдність всіх націй і народів, які об'єднав Іслам. І не залежно від того, на якій мові ти розмовляєш чи якого кольору твоя шкіра, ми належимо Одному Богу.

За матеріалами Арраід.орг

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.