Створено україномовний сайт про кримських татар

Створено україномовний сайт про кримських татар
29.12.2011
Оцініть статтю: 
(98 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

В Акмесджиті презентували україномовний інформаційно-аналітичний інтернет-портал «Кримськотатарське питання online». За словами експерта Кримського Незалежного центру політичних дослідників і журналістів Володимира Притули, вже більше 10 років центром видається бюлетень «Кримськотатарське питання», метою якого є інформування представників української влади, політиків, експертів, журналістів стосовно проблеми кримськотатарського народу.

Як зазначив Володимир Притула, онлайн-видання «Кримськотатарське питання» не буде абсолютним аналогом бюлетеня - контент сайту буде змінюватися щодня, буде включений огляд інших тематичних ресурсів.

Інтернет-портал, за словами Притули, розрахований на україномовну аудиторію, здебільшого, на українських політиків, чия діяльність може вплинути на вирішення проблем кримськотатарського народу.

«Сайт не залежить від інтересів партій, будь-яких політичних сил, і ми не пов'язані з Меджлісом, - підкреслив Володимир Притула. - Ми виходимо з того, що, по-перше, Крим є частиною Української держави, а по-друге, Крим - дуже специфічний регіон, який є Батьківщиною для кримських татар, корінного народу Криму, що володіє своєю історією, культурою, цінностями».

За словами Притули, при сайті буде створено редакційну раду, до якої не увійдуть українські політики. Вже дали згоду на членство в раді відома українська правозахисниця Наталія Беліцер, ісламознавець Ельміра Муратова, заступник муфтія Криму Айдер Ісмаїлов. Також Притула планує запросити до ради ректора КІПУ Февзі Якубова.

На сайті будуть проводитися Інтернет-конференції. «Ми хочемо провести Інтернет-конференцію з Мустафою Джемілєвим, але поки ще не запитали його про це. Гадаю, після новорічних свят це можна буде зробити», - зазначив Володимир Притула.

За його словами, сайт «Кримськотатарське питання online» буде розширюватися, автори будуть наповнювати змістом усі розділи, у тому числі й розділ «Відео».

За матеріалами qha.com.ua

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.