МЗС: Україна підтримує право палестинців на створення незалежної держави

МЗС: Україна підтримує право палестинців на створення незалежної держави
30.12.2011
Оцініть статтю: 
(163 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Україна підтримує право палестинців на самовизначення і створення у майбутньому незалежної Палестинської держави, яка б мирно співіснувала з Ізраїлем.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"Ми послідовно підтримуємо право палестинців на самовизначення і створення в майбутньому незалежної Палестинської держави, яка б мирно співіснувала з Ізраїлем", - зазначив міністр.

Водночас, він висловив переконання, що вирішення ізраїльсько-палестинського конфлікту, яке буде мати довгостроковий, справедливий і всеосяжний характер, полягає виключно у площині переговорів на підставі відповідних резолюцій Ради безпеки ООН і досягнутих раніше домовленостей між сторонами конфлікту. "Ми впевнені, що ключем до вирішення проблеми є спокійні переговори із залученням посередників", - зауважив Грищенко.

Також, за словами глави МЗС України, Київ налаштований на найтіснішу співпрацю з Ізраїлем, що підтвердив державний візит до цієї країни Президента України Віктора Януковича у кінці листопада - початку грудня 2011 року.

"Відзначу, що після скасування віз з цією країною, кількість поїздок українців до Ізраїлю та ізраїльтян в Україну зросла вдвічі. Єврейська держава стала першою економічно розвиненою країною, що традиційно насторожено відноситься до міграційних ризиків, та яка зважилася на скасування віз для українців і серйозно виграла від цього. Це більше, ніж серйозний сигнал для тих в ЄС, хто до цього часу боїться міфічного напливу "українських гастарбайтерів", - підкреслив голова українського зовнішньополітичного відомства.

За матеріалами Корреспондент.net

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.