Затримано селянина, який «ненавмисно» розгромив надгробки в Сарайли К'ияті

1
начальник Сімферопольського РВ ДУМВС України в АР Крим підполковник міліції Сергій Ніколаєв
21.03.2012
Оцініть статтю: 
(181 оцінка)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

Кримські правоохоронці, через декілька годин, затримали підозрюваного в ушкодженні надгробків на мусульманському кладовищі в селі Сарайли К'ият/Мирне Акмесджитського району.

Як повідомили у відділі зі зв'язків із громадськістю ДУ МВС України в Криму, підозрюваний свою провину визнав повністю, розкаявся і пояснив, що пошкодив пам'ятники ненавмисно.

За інформацією начальника Сімферопольського РВ ДУМВС України в АР Крим підполковника міліції Сергія Ніколаєва, слідчим відділом щодо цього факту одразу було порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 297 КК України - наруга над могилою.

Впродовж декількох годин після виявлення правопорушення, міліціонерам вдалося встановити особу підозрюваного. За безпосередньої участі начальника ОДАІ Сімферопольського РВ капітана міліції Вадима Зінченко і дізнавача ОДАІ Сімферопольського РВ майора міліції Олега Єрохіна, був виявлений автомобіль з явними ознаками поставарійних ушкоджень під управлінням мешканця села Сарайли К'ият, 1979 р.н. Громадянин був доставлений до районного відділу міліції.

Під час допиту підозрюваний пояснив, що пошкодив пам'ятники ненавмисно. 20 березня він поїхав на кладовище для того, щоб відвідати могилу родича. При в'їзді на територію, де було відсутнє асфальтове покриття, автомобіль занесло вбік, внаслідок чого було пошкоджено декілька надгробків. Після цього машина забуксувала, її занесло і сталося зіткнення з надгробною плитою, яка розкололася. Усвідомивши, що впоратися з ситуацією самостійно не вдасться, громадянин звернувся по допомогу до водія «Джипа», що проїздив мимохідь, який згодом і витягнув автомобіль підозрюваного, що загрузав у багні.

Чоловік свою провину повністю визнав і пояснив співробітникам міліції, що в його діях жодного злого наміру не було. Ушкодження надгробків стало результатом його невмілих дій.
Слідчі дії у межах порушеної кримінальної справи тривають.
Нагадаємо, що 20 березня на мусульманському кладовищі в с. Сарайли К'ият було виявлено декілька зруйнованих надгробків.

За матеріалами qha.com.ua

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.