"Влада" Криму виселяє Меджліс

"Влада" Криму виселяє Меджліс
18.09.2014
Оцініть статтю: 
(80 оцінки)
oleg
Зображення користувача oleg.

Якщо протягом доби співробітники Меджлісу та фонду «Крим» з речами не залишать будівлю Меджлісу, вони будуть видворені звідти силою. Засідання Меджлісу кримських татар буде опечатано в будь-якому випадку. Про це заявили голові благодійної організації «Фонд «Крим» Різі Шевкієву співробітники правоохоронних органів.

Вчора, 17 вересня, в будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі нагрянули судові пристави з повідомленням про накладення арешту на дану будівлю і ще шість об'єктів, що знаходяться на балансі у «Фонд «Крим». Про це розповів керівник організації, член Меджлісу Різа Шевкієв.


Судові пристави зачитали рішення суду. Після цього повідомили, що мають намір опечатати будівлю, що належить Фонду. Адвоката в будівлю не пускали. Проте, за словами Різи Шевкієва, після вчорашнього обшуку в Меджлісі, такі дії кримської влади не стали для нього несподіванкою.


За інформацією Шевкієва, кримські силовики мають намір накласти арешт на кілька об'єктів: будівлю, в якій розташовані Меджліс, «Фонд «Крим» і редакцію газети «Авдет», будівлю, де розташована редакція кримськотатарського журналу«Йилдиз», а також ряд інших приміщень, що перебувають на балансі «Фонд «Крим».


Обшуки не допомогли


Алі Хамзін, нинішній прес-секретар Міллій Меджлісу, заявив, що представницький орган кримських татар має намір опротестувати таке рішення влади. Оскільки в разі арешту будівля Меджлісу перейде у власність державних структур.


Нагадаємо, вранці 16 вересня, кримські силовики провели обшуки в квартирі члена Меджлісу Ескендера Бариєва і в будинку голови Білогірського регіонального меджлісу Мустафи Асаба. Після цього будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі оточили автоматники, а всередині почався обшук, який тривав 12 годин.


В результаті було вилучено документи, протоколи, USB-накопичувачі, касети, ісламська література і комп'ютери. У МВС і Слідчому комітеті Криму Кримському агентству новин давати будь-які коментарі відмовилися.


Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається не тільки як «залякування соціально активних людей і елемент психологічного впливу», але також як спробу позбутися Меджлісу кримськотатарського народу.

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.