Українські імами підуть працювати в армію

18.11.2008
Оцініть статтю: 
(186 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Міністерство оборони України підписало меморандум із представниками ряду церков і релігійних організацій. Документ передбачає створення у військових частинах збройних сил України (ЗСУ) інституту військового духівництва (капеланів). Термін введення даного інституту і форми роботи капеланів поки не визначені, однак служителі церкви раді навіть декларації про наміри. В оборонному відомстві впевнені, що впровадження інституту капеланства не потребує додаткових бюджетних витрат.

Представники релігійних організацій України, серед яких і Духовне управління мусульман підписали з Міністерством оборони меморандум про співробітництво у справах пасторської опіки військовослужбовців. Документ передбачає організацію в розташуваннях військових частин інституту військового духівництва, повідомляє Іслам.ру. Планується також створення спільної ради у справах пасторської опіки військовослужбовців, яка повинна стати консультативно-дорадчим органом при військовому відомстві.

Як повідомляє «Комерсант» з посиланням на начальника управління прес-служби Міноборони Ігоря Халявінського, при розподілі сфер впливу різних церков і релігійних організацій може бути використаний досвід українського миротворчого контингенту в Іраку - туди разом з військовими вилітали кілька представників церкви, якій віддавали перевагу більшість солдатів і офіцерів. Однак у цьому випадку бійцям, що опиняться у меншості, доведеться самостійно шукати можливість участі в релігійних заходах своєї конфесії під час звільнень.

За матеріалами Іслам.ру

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.