Феодосійський виконком виділить 100 тис. грн. на реконструкцію мечеті

1
Мечеть Муфті-Джамі у Феодосії. Побудована у 1623 році.
24.01.2009
Оцініть статтю: 
(223 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Цього року виконком Феодосії має намір виділити 497 тис. грн. на облаштування депортованих громадян і проведення соціально-культурних заходів. Зокрема 100 тис. грн. передбачається направити на часткову реконструкцію мечеті Муфті-Джамі, передає QHA з посиланням на «Кафа».

Згідно повідомлення, мечеть потребує капітального ремонту, але в першу чергу необхідно полагодити дах, що протікає.

Як заявила наприкінці року начальник Феодосійського економічного Управління Тетяна Кроча, у 2009 році з місцевого бюджету передбачається виділити 497 тис. грн. на поліпшення умов проживання депортованих громадян, а також на проведення соціально-культурних заходів.

- У тому числі на облаштування депортованих - 350 тисяч, проведення масових заходів - 47 тисяч, часткове фінансування проекту реконструкції мечеті Муфті-Джамі - 100 тисяч, - розписала передбачувані витрати Т. Кроча.

Імам мечеті Хаджі Рідван Фарід-огли розповів «Кафа», що грошей чекають щороку, але не завжди вони доходять.

- Якщо прийде хоч якась допомога, вона стане великою підмогою, - відзначив він.

Хаджі Рідван повідомив, що капітальний ремонт передбачає великі витрати, а поточного зараз потребує дах, що протікає. Також необхідно встановити опалення і знести сарай, що стоїть у дворику і псує естетичний вигляд.

- Нам сказали: «Ми хочемо допомогти», ми сказали: «Давайте допоможете, а потім скажете, що допомогли», - розповів імам. - Але в будь-якому випадку, якщо гроші в бюджет будуть закладені, їх доведеться чекати. Ми сподіваємося на краще.

За матеріалами QHA

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.