У Києві відбулася наукова конференція в області ісламознавства

У Києві відбулася наукова конференція в області ісламознавства
31.03.2009
Оцініть статтю: 
(235 оцінки)
nourdeen
Зображення користувача nourdeen.

У Ісламському культурному центрі Києва відбулася конференція на тему «Ісламська цивілізація: історія і сучасність» за участю провідних фахівців серед молодих ісламознавців і представників державних структур. Захід організували Всеукраїнська громадська організація «Український центр ісламознавства» і Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраїд».

Метою організаторів був аналіз історичних особливостей формування і розвитку мусульманської цивілізації і її сучасний стан. На конференцію були запрошені діячі науки і культури, представники органів державної влади, громадських організацій, народні депутати і посли ісламських країн. Згідно мусульманської традиції, конференція відкрилася читанням Священного Корану. Шейх Імад Абу Ар-Руб, імам Ісламського культурного центру, прочитав аят: «О люди! Воістину, Ми створили вас з чоловіка і жінки і зробили вас народами і племенами, щоб ви взнавали один одного, і найшанобливіший перед Аллахом серед вас — найбільш богобоязливий» (Коран, 49:13) — свідоцтво того, що мусульмани, слідуючи велінню Всевишнього, завжди відкриті для діалогу з представниками інших конфесій і релігій.

До присутніх і учасників конференції звернулися із словами вітання Ісмаїл Каді — голова ВАОО «Альраїд», Сулейман Абу Діяб — посол Сирії, Ю. Кочубей — головний редактор журналу «Східній світ», І. Майдан — доцент дипломатичної академії МЗС України.

В ході конференції обговорювалися культурні, економічні, політичні аспекти функціонування ісламської цивілізації, були підняті питання формування державної політики з врахуванням інтересів мусульман, проблеми взаєморозуміння мусульман і немусульман, перспективи розвитку Ісламу в Україні і Європі, після чого відбулося нагородження переможців IV Всеукраїнського конкурсу ісламоведчеських досліджень.

Голова «Українського центру ісламознавства» Н. Кирюшко високо оцінив рівень представлених на конкурс наукових робіт, підкресливши, що за підсумками IV конкурсу можна сміливо говорити про формування наукової еліти українського ісламознавства, що в самому найближчому майбутньому дозволить активно вести наукову діяльність в цій області.

За матеріалами arraid.org

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.