Кримський військовий археолог вивчить проблему будівництва мечеті у «Красному»

13.04.2009
Оцініть статтю: 
(235 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В понеділок, 13 квітня, президент благодійного фонду «Юг», відомий кримський військовий археолог Василь Рибка разом з головою міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни і політичних репресій кримського уряду Едуардом Грівковським виїдуть у радгосп «Красний» під Сімферополем для з'ясування: чи дійсно у санітарній зоні братської могили часів Другої світової війни зараз будується мусульманська мечеть. Про це інформагентству QHA повідомив Василь Рибка.

Як повідомляло QHA, раніше скандально відомий депутат Верховної Ради АРК, голова Кримської республіканської організації партії «Російський блок» Олег Родівілов заявив, що «самозахоплення» у радгоспі «Красний» Сімферопольського району, на яких розпочате будівництво мечеті, розміщені у санітарній зоні братської могили.


За його словами, він побував на «самозахопленнях» у селі Мирне і виявив, що на території братської могили людей, що загинули у концтаборі радгоспі «Красний» у роки Другої світової війни, почато незаконне будівництво мечеті.

«На території радгоспу «Красний», на 985 га, у санітарній зоні, де лежать останки 5 тисяч чоловік, замучених у концтаборі, жителі будують нібито мечеть, причому будівництво ведеться за 15 метрів від самої могили», - відзначив Родівілов.

Довідка. Республіканський благодійний фонд «Південь» з пошуку військових поховань працює на території Криму більше 10 років. Члени організації займаються ідентифікацією і перепохованням останків воїнів, що полягли у Другій світовій війні. Завдяки їхнім зусиллям сотні зниклих безвісті солдат Великої Вітчизняної знову знайшли імена і могили.

За матеріалами QHA

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.