В Криму пройшли заходи, присвячені тижню народження пророка Мухаммеда

1
Кримськотатарський академічний музично- драматичний театр у м. Сімферополі
21.04.2009
Оцініть статтю: 
(100 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

В рамках заходів, присвячених до благословенного тижня народження пророка Мухаммеда, 19 квітня у Кримськотатарському академічному музично- драматичному театрі м. Сімферополя пройшла конференція на тему «Іслам і сім’я».

Даний захід, організований Духовним управлінням мусульман Криму (ДУМК) і представництвом управління у справах релігії Турецької Республіки в Криму, викликав великий інтерес серед мусульманської громадськості півострова.

Програма почалася з виконання кримськотатарського національного гімну і гімну Турецької Республіки, потім був показаний слайд про лідера Кримської демократичної республіки 1917 року Номана Челебіджихана. Зі вступним словом виступили перший заміcник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, Муфтій Криму хаджі Еміралі Аблаєв, координатор програми управління розвитку і співпраці Турецької Республіки у Криму Шакір Йилмаз та інші почесні учасники заходу.

Еміралі Аблаєв, відзначивши, що шлях до здійснення бажань і прагнень лежить через єдність, сказав: «Крім цього немає іншого шляху, що робив би народ народом, що сприяв би поверненню народом своєї батьківщини, своєї мови, своєї культури».

Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу у своєму виступі наголосив: «Будівництво мечетей у кожному селі і селищі, відкриття шкіл у кожному селі і в кожному місті залежить тільки від нас. За нас цього ніхто не зробить. Якщо ми не врятуємо себе, нас ніхто не врятує».

В ході заходу відбулося читання священного Корану, виконання мусульманських релігійних пісень, читання віршів. У заході також взяли участь діти, виступ яких присутні оцінили по достоїнству.

В ході конференції, що відбулася в рамках програми, заступник Муфтія Криму Айдер Ісмаїлов виступив з доповіддю на тему: «Шлюб і створення сім’ї в Ісламі», а викладач медресе у селі Калай (Травневе) Іса Велієв прочитав доповідь «Взаємні права й обов'язки членів сім’ї». Також напам'ять були зачитані 40 хадисів (висловлювань пророка Мухаммеда) і сура Ясін.

На завершення програми учасникам були вручені пам'ятні подарунки, а всім присутнім - книги, випущені представництвом управління у справах релігії Турецької Республіки у Криму.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Маулід – день народження пророка Мухаммада

Святкування дня народження Пророка Мухаммеда

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.