У Бахчисараї обурені актом вандалізму на мусульманському цвинтарі

1
В ніч із 2 на 3 травня невідомими особами був скоєний черговий акт вандалізму на мусульманському цвинтарі у Бахчисараї.
07.05.2009
Оцініть статтю: 
(225 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Мітинг протесту проти актів вандалізму щодо кримськотатарських святинь відбувся вчора, 6 травня, у с. Тав-Бадрак (Скелясте) Бахчисарайського району.

Як повідомив QHA голова Бахчисарайського регіонального меджлісу Ахтем Чийгоз, близько 300 жителів Тав-Бадраку і сусідніх сіл зібралися біля стін сільської ради, щоб висловити свій біль і обурення з приводу актів вандалізму, вчинених у ніч на 3 травня на мусульманському цвинтарі.

«Всі говорили про свій біль і злість, викликану фактами наруги над мертвими», - відзначив голова Бахчисарайського регіонального меджлісу.

Як стало відомо, в ніч з 2 на 3 травня невідомими особами був скоєний черговий акт вандалізму на мусульманському цвинтарі. Вандали змістили з місця і повалили на землю кілька надмогильних плит, а також облили деякі з них фарбою.

За припущенням голови Бахчисарайського регіонального меджлісу, даний акт вандалізму не носив спланований характер і, швидше за все, був вчинений п'яними хуліганами, яких вистачало на кримських вулицях у ці святкові дні.

Ахтем Чийгоз повідомив, що по даному факту подана заява в міліцію, на даний момент один з вандалів затриманий, ведеться слідство. «Однак, очевидно, що учасників було декілька і їхні особи до цього часу не встановлені», - підкреслив А.Чийгоз.

За його словами, учасники мітингу зустрілися з представниками сільської влади і дільничним міліціонером. «Люди звернулися до правоохоронних органів та органів влади із закликом провести термінове розслідування фактів вандалізму і розпалення міжнаціональної ворожнечі, а також притягти до відповідальності винних», - відзначив голова бахчисарайського меджлісу.

Він додав: «Люди звернулися до сільського голови з вимогою в найближчі дні зібрати схід громадян та обговорити ситуацію, що склалася, для запобігання подібних інцидентів у майбутньому, для припинення хуліганських дій відносно кримських татар».

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

ОІК виступила на захист ісламських святинь на Кримському півострові

В Криму вандали зруйнували мусульманський цвинтар

Меджліс вимагає відновити зруйнований вандалами цвинтар і закликає до взаємоповаги

Черговий акт вандалізму на мусульманському цвинтарі

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.