Мусульманки Криму освоюють професію кравчинь

1
Джаміля на курсах у центрі Всеукраїнської асоціації громадських організацій "Альраїд" у Сімферополі, 15 травня 2009 року (Фото УКРІНФОРМ)
20.05.2009
Оцініть статтю: 
(309 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Всеукраїнська асоціація громадських організацій "Альраїд" у Сімферополі навчає мусульманок Криму на благодійній основі шести професіям, повідомляє УКРІНФОРМ.

У мусульманському центрі "Альраїд" за спеціально створеною програмою для жінок-мусульманок організовано курси кравців і закрійників жіночого одягу, які відвідують 20 осіб.

На курсах жінки набувають знань і навичок із моделювання та художнього оздоблення одягу. Заняття відбуваються у спеціально обладнаних для навчання класах.

Протягом минулого року в ісламському центрі 60 осіб безкоштовно отримали професії кравця, кухаря, перукаря, секретаря-діловода і користувача ПК.

Ельмаз обрала професію кравчині, в центрі Всеукраїнської асоціації громадських організацій "Альраїд" у Сімферополі 15 травня 2009 року.

Більше фотографій на сайті УКРІНФОРМ

«На курсах навчають не тільки шиттю жіночого одягу, але й дитячого, і чоловічого. Викладацький склад становлять кваліфіковані майстри із кримської фірми «Кримчанка», - розповіла редакції Іслам для всіх голова Всеукраїнського жіночого комітету «Альраід» Фатима Амрулаєва. - Цікаво, що до зустрічі з мусульманками жінки багато чого не знали про іслам у цілому і про мусульманок зокрема. У ході занять викладачі подружилися з сестрами і змінили свою думку про стереотип, що мусульманка - це закрита людина від оточуючих і світу».

За матеріалами УКРІНФОРМ, Іслам для всіх

Посилання на тему:

Культурно-просвітницький жіночий семінар в Ірпіні

IX жіноча конференція в Криму

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.