ЄС зацікавився проблемами кримських татар

1
У Європейському Союзі зростає інтерес до Криму і кримськотатарської проблеми
03.07.2009
Оцініть статтю: 
(429 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

2 липня 2009 року у Брюсселі пройде «круглий стіл» на тему «Крим - дорога вперед». Організатор даного заходу - Європейський політичний центр, який є одним із найвпливовіших наукових інститутів з питань проблематики ЄС у країнах Європи.

Про це інформаційному агентству QHA повідомили у прес-службі Меджлісу кримськотатарського народу.

У прес-службі відзначили, що організація даної наради є наслідком зростаючого інтересу Європейського Союзу до Криму і кримськотатарської проблеми.

На «круглому столі» будуть широко обговорюватися проблеми кримських татар, що дозволить згодом виділити найбільш пріоритетні з них для подальшого вивчення спеціалізованими структурами ЄС.

Нагадаємо, у травні поточного року у Криму відбулася зустріч керівництва Меджлісу з керівником Політичного департаменту Генерального Секретаріату Ради міністрів Європейського Союзу пані Хельгою Шмідт, яка відвідала Крим з робочим візитом. Тоді Х. Шмідт докладно ознайомилася з положенням кримськотатарського народу на Батьківщині.

За інформацією прес-служби Меджлісу, у «круглому столі» у Брюсселі візьмуть участь керівник Політичного департаменту Генерального Секретаріату Ради Міністрів ЄС Хельга Шмідт, представник України при ЄС Андрій Веселовський, президент Центру близькосхідних досліджень Олександр Богомолов, президент Всесвітнього конгресу кримських татар, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, а також експерти та дослідники ряду комісій ЄС.

Як повідомив Р. Чубаров, він направив організаторам «круглого столу» пропозицію обговорити у ході засідання питання безпосереднього залучення країн-членів ЄС до розробки і реалізації спеціальних програм міжнародної допомоги у вирішенні правових, соціально-економічних і гуманітарних питань, пов'язаних з поверненням, облаштуванням та відновленням прав кримськотатарського народу.

Під час перебування Рефата Чубарова у Брюсселі також заплановані його зустрічі з представниками кримськотатарської діаспори Німеччини та Франції.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Учасники кримськотатарської акції у Києві звернуться до Європейського співтовариства

Репатріанти закликали ООН і ЄС сприяти у відновленні їхніх прав

Пройшла зустріч Голови Меджлісу з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин

Відкрите звернення народів Криму до світової громадськості

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.