У Києві обговорять прояви нетерпимості, з якою стикаються іноземні студенти

1
«Ми вважаємо сам факт наявності таких випадків неприпустимим і докладаємо всіх сил, щоб безпричинної агресії на ґрунті расової приналежності не було взагалі», - сказав К. Дикань, директор департаменту етнополітики і євроінтеграції.
08.07.2009
Оцініть статтю: 
(265 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Відповідно до доручення першого віце-прем'єр-міністра України Олександра Турчинова, уже протягом року в Україні діє міжвідомча робоча група при Кабінеті Міністрів України, ціль роботи якої полягає в обговоренні питання ксенофобії і расової нетерпимості та акцентуванні уваги чиновників на даній проблемі.

Головне завдання групи - формулювання проблем, щоб надалі відповідні міністерства могли взятися за їхнє вирішення. У компетенції групи почути громадськість, побачити проблему, обговорити її, напрацювати можливий варіант рішення.

Згідно регламенту учасники цієї групи, фахівці і чиновники, повинні збиратися двічі в рік, але з огляду на сьогоднішню ситуацію група збирається щокварталу.

Лейтмотивом наступного засідання буде положення іноземних студентів і прояви нетерпимості, з якими вони стикаються у повсякденному житті, повідомляє інформагентство QHA.

Як складову питання Костянтин Дикань, директор департаменту етнополітики і євроінтеграції, називає той факт, що іноземні студенти при вступі в український ВНЗ змушені підписувати контракт, складений українською мовою, яку вони не розуміють.

На питання, у яких масштабах присутня ксенофобія у сучасному українському суспільстві, Костянтин Дикань відповідає, що скажати важко, але додає: «Якщо вимірювати кількістю убитих іноземців, то Україна, у порівнянні з країнами Європи і Америки, - ідеальна країна, але ми вважаємо сам факт наявності таких випадків неприпустимим і докладаємо всіх сил, щоб безпричинної агресії на ґрунті расової приналежності не було взагалі».

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Новини

Одна з головних проблем в Україні - безкарність у порушенні прав

Як криза впливає на расизм і нетерпимість до іноземців?

В Україні найчастіше від дискримінації потерпають студенти-іноземці

В українській міліції багато расистів

Українці стають більш нетерпимими

Верховна Рада України посилила відповідальність за розпалювання ворожнечі

В Україні не працюють механізми покарання расистів і ксенофобів

В Україні частішають випадки расового насильства

Статті

Ігри ксенофобів

Мова ворожнечі: що це таке і як з цим боротися

Україна вважає расизм і ксенофобію загальноєвропейською проблемою

Расизм та ксенофобія в Україні – нові виклики у сфері захисту прав людини

Погляд на причини і наслідки ксенофобії

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.