У Сімферополі громада «Давет» провела жіночу ісламську конференцію

1
На конференції зібралися жінки Автономної Республіки Крим.
06.10.2009
Оцініть статтю: 
(178 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Жіноча ісламська конференція під назвою «Найкраща мова – книга Аллаха, найкращий шлях – шлях Мухаммада» відбулася 3 жовтня у Кримському академічному українському музичному театрі міста Сімферополя. Організатором заходу виступила автономна мусульманська громада «Давет». Жіноча ісламська конференція під назвою «Найкраща мова – книга Аллаха, найкращий шлях – шлях Мухаммада» відбулася 3 жовтня у Кримському академічному українському музичному театрі міста Сімферополя. Організатором заходу виступила автономна мусульманська громада «Давет».

На конференції зібралися жінки Автономної Республіки Крим, що присвятили себе Аллаху, щоб обговорити сучасне становище ісламу як в Україні, так і у світі і відначити його переваги у порівнянні з іншими релігіям, а також теоріями походження людини, повідомляє інформагентство QHA.

«Мусульмани, що довгий час перебували у занепаді, втратили віру у здатність їх релігії вирішити будь-яку проблему і виявилися безпорадними перед атакою й імпортом західних ідеалів та цінностей. Проте сьогодні, коли порочні результати перетворення секулярной думки стали відчутнішими, весь світ, як західний, так і ісламський, почав пошук альтернативи і заміни моделі капіталізму. Проте, не зважаючи на те, що Захід стоїть на межі культурного «банкротства», його політичні лідери не хочуть цього визнавати. Тому атаки на ісламський світ, з використанням нелегітимних політтехнологій і військових інтервенцій, продовжуються».

«Іслам має всеосяжну доктрину, яка керує життям мусульманина у всіх сферах його життя. Він упорядковує його стосунки зі своїм Господом (доктрина і поклоніння), із самим собою (їжа, одяг і моральність) та з іншими людьми (взаємини і покарання)».

«Іслам - це релігія, у якій поряд із поняттями «віра», «духовність», «моральність» існують поняття «держава», «політика» і «законодавство», - такі були основні тези, що прозвучали у ході конференції.

Подібні конференції у регіоні незалежна (від Духовного управління мусульман Криму і мусульманських громад півострова) організація «Давет» проводила і раніше.

Зокрема, 19 червня цього року у Кримському українському театрі вона провела велелюдну конференцію на економічно-релігійну тематику «Від утисків і несправедливості капіталізму до світла Ісламу». Як повідомляло «Радіо Свобода», захід був приурочений до «88 річниці падіння Халіфату».

У серпні 2008 року у Сімферополі відбулася конференція «Радикалізм, екстремізм та «ісламізм», організатором якої також виступила «Давет».

Варто відзначити, що «деякі експерти пов'язують громаду «Давет» з ісламською політичною партією «Хизб ут-Тахрір», пише інформагентство QHA.

Так само і голова ДУМК хаджі Еміралі Аблаєв в інтерв'ю «Радіо Свобода» пов'язав діяльність цієї громади із рухом «Хизб ут-Тахрір».

За матеріалами QHA і «Радіо Свобода»

Посилання на тему:

Вихід з економічної кризи - в Ісламі, вважає український дослідник

У Криму Хізб-ут-Тахрір провела конференцію «Від утисків і несправедливості капіталізму до світла Ісламу»

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.