В ІГКЦ м. Києва понад 1,5 тис. мусульман зробили святкову молитву

1
Святкова молитва у дворі Ісламського культурного центру м. Києва.
27.11.2009
Оцініть статтю: 
(181 оцінка)
oksana
Зображення користувача oksana.

Більше 1,5 тис. мусульман зібралися сьогодні у мечеті Ісламського громадського культурного центру м. Киева на святкову молитву з нагоди Курбан-Байраму (Ід аль-Адха), одного із двох найбільших свят мусульман усього світу, яке відзначають через 70 днів (за мусульманським місячним календарем) після закінчення священного місяця Рамадан.

Як розповів QHA голова київської організації «Ан-Нур», що входить до складу Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраід», Мухаммад Егбарія, о 9.00 у мечеті при Ісламському культурному центрі почалася святкова молитва, після якої мусульмани поздоровили один одного зі святом.

У культурній частині заходу передбачена спеціальна програма з ознайомлення всіх присутніх зі святом і традиціями, розважальна програма для дітей і дорослих, а також виступ фольклорних колективів.

Мусульмани Києва, як і їхні одновірці у всьому світі, у ці святкові дні приносять у жертву Всевишньому (курбан) барана, вівцю, козу, корову або верблюда найкращої якості і віку, одну третину якого залишають собі і своїй родині, третину передають родичам, а решту роздають бідним.

Як відзначив голова організації «Ан-Нур, на другий день, 28 листопада, м'ясо принесених у жертву тварин розфасують у пакети і роздадуть нужденним.

За словами Егбарія, люди у яких немає можливості зробити обряд жертвоприношення, дають гроші представникам організації, на які закуповуються жертовні тварини.

Також на другий день свята в ІКЦ м. Києва для дітей буде організований кінотеатр.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

27 листопада мусульмани України і всього світу відзначають Курбан-Байрам

В ІКЦ м. Києва відбувся семінар для викладачів недільних шкіл

У Києві, в мечеті ІГКЦ, відбудеться урочиста ранкова молитва з нагоди свята Ід аль-Фітр

«Коранічі історії» в ІКЦ

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.