Благодійна акція «Мерхаметлик» («Милосердя») продовжена до кінця січня 2010 року

1
Благодійна акція спрямована на збір грошей для надання допомоги у проведенні операцій і лікуванні важкохворих дітей.
30.12.2009
Оцініть статтю: 
(397 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

25 грудня в Акмесджиті (Сімферополь) у приміщенні Духовного управління мусульман Криму - Кебір джамі, відбулося підведення підсумків чергової благодійної акції «Мерхаметлик» («Милосердя»). Зібрані у ході акції 75 тис. гривень були передані батькам хворих дітей.

Організатори акції висловили подяку всім, хто не залишився байдужим до нещастя співвітчизників і зробив свій внесок у вирішення їхніх проблем.

Так, для Джемілє Боки (1,5 роки, глухота IV ступеня) було передано 15 770 гривень, по 10 тис. гривень були передані на лікування Ельмара Сейдаметова (1,5 роки, парціальна червоноклітинна анемія), Руслана Чаглея (3 роки, гострий лімфобластний лейкоз), Ервіна Кадирова (5 років, атрезія стравоходу, трахеостравохідний свищ, гідроцефалія, спастичний тетрапарез) і Енвера Небієва (10 років, уроджена аномалія правового стегна). Крім того, було відзначено, що 10 тис. Гривень будуть передані на рахунок лікарні, де перебуває Ельдар Махмедов (4 роки, полікистоз печінки, киста жовчних протоків, анемія). Також, матеріальна допомога у розмірі 10 тисяч гривень була передана Халіде Сулеймановій (9 місяців, нейробластома зачеревного простору), яка проходить лікування у Москві.

Організатори акції відзначили, що деякі люди, при наданні матеріальної допомоги, вказували конкретне ім'я хворої дитини, якій хотіли б допомогти. Тому кошти, виділені для лікування Джемілє Боки, перевищують інші.

Рефат Чубаров відзначив, що, на жаль, зібрані кошти повністю не покривають лікування цих дітлахів. У зв'язку з цим, було ухвалене рішення продовжити акцію до кінця січня з надією на те, що вдасться зібрати більше коштів. Cвої пожертвування кожен бажаючий може направити на розрахунковий рахунок Духовного управління мусульман Криму: КРД АТ «Райффайзен Банк Аваль», ОКПО 23450183, МФО 324021 р/с 260081414, вказавши призначення платежу: «пожертвування важкохворим дітям», а також передати у Муфтіят Криму за адресою: м. Акмесджит (Сімферополь), вул. Курчатова, 8 (Кебір джамі) особисто або через своїх довірених осіб - імамів мечетей, голів місцевих меджлісів.

Крім того, Таір Мусаєв відзначив, що 2 тижні тому на виділені Муфтіятом кошти для 11-річної Зулейхи Зевадінової був придбаний апарат небулайзер (прилад, що дозволяє отримати мікродисперсний аерозоль із рідкої лікарської речовини, який використовується для проведення інгаляції при терапії захворювань дихальних шляхів) вартістю 10 тис. гривень.

Крім того він додав, що акції, подібні «Мерхаметлик», проводитимуться у Криму й надалі.

Відзначимо, що розподіл коштів організаторами акції був здійснений прозоро, з урахуванням конкретних рекомендацій лікарів, у присутності представників засобів масової інформації і громадськості. Для цього була створена Наглядацька рада акції «Мерхаметлик», до складу якої ввійшли голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Муфтій мусульман Криму хаджі Еміралі Аблаєв, відомий правозахисник, ветеран кримськотатарського національного руху Айше Сейтмуратова, голова Союзу кримськотатарських письменників Риза Фазил, ректор Кримського інженерно-педагогічного університету Февзі Якубов, перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.

Організатори акції «Мерхаметлик» закликають активістів кримськотатарських громадських організацій, підприємців, співвітчизників, а також людей інших національностей сприяти у її проведенні.

За матеріалами QHA

Посилання на тему:

Меджліс і ДУМК закликають допомогти важкохворим дітям

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.