Українські мусульмани бачать майбутнього Президента патріотом своєї країни

1
Муфтій ДУМУ «Умма» Саід Ісмагілов говорить, що іслам зобов’язує мусульманина активно брати участь у всіх виборчих процесах своєї держави.
13.01.2010
Оцініть статтю: 
(277 оцінки)
Теги: 
oksana
Зображення користувача oksana.

Українські мусульмани вважають своїм громадянським обов'язком активну участь у виборчих процесах. Вони готові 17 січня прийти на виборчі дільниці і проголосувати за сильного, мудрого і здатного на зміни патріота своєї країни.

Досвід попередніх виборів в Україні показує - явка серед виборців завжди була високою, українці активно ходять і голосують на виборах.

2 мільйона або 4% населення України становлять мусульмани. Більшість мусульман, опитаних в Ісламському культурному центрі м. Києва, повідомили, що вони готові 17 січня прийти на виборчі дільниці.

Серед головних якостей, якими повинен володіти глава сучасної української держави, київські мусульмани називають силу, мудрість, щирість, відповідальність за свої дії та виконання обіцянок. Найголовнішою ж вимогою українських послідовників ісламу до майбутнього Президента є любов до свого народу і держави.

«Найголовніша якість Президента і його команди – вони повинні любити цю країну. Якщо людина любить країну, то буде для неї робити все, що необхідно» - говорить Хусам Саляма, сирієць, що прийняв українське громадянство.

Громадянський обов'язок мусульманина

Олег Гузик, співробітник Інформаційного відділу Всеукраїнської асоціації громадських організацій «Альраид» в обов’язковому порядку піде на вибори, адже він важає це головним громадянським обов'язком кожного мусульманина.

«Я вважаю, що участь у виборах - громадянський обов'язок. Бути активним у суспільстві, у якому мусульмани живуть, навіть якщо це суспільство не мусульманське, - це обов’язок мусульман. Не проявити свою активність значить бути байдужим до того, що відбувається навколо. Тому на вибори потрібно йти», - впевнений він.

Вибори в ісламі

Муфтій Духовного управління мусульман України «Умма» Саід Ісмагілов говорить, що іслам зобов’язує мусульманина бути законослухняним громадянином своєї країни, активно брати участь у всіх виборчих процесах і служити на благо свого народу і держави.

«Мусульманин повинен займати активну позицію у суспільстві, це повинна бути у тому числі активна громадянська позиція. Мусульмани не повинні абстрагуватися від політичних процесів, які проходять у країні. І не важливо, це країна, де більшість жителів мусульмани чи це країна, де мусульмани становлять нечисленну громаду», - підкреслює муфтій.

Він пояснив, що мусульманин повинен ознайомитися з програмами тих чи інших кандидатів, наприклад на президентських виборах, з програмами партій на парламентських виборах, і вибрати ту політичну силу, яка максимально сприятиме становленню толерантності у суспільстві, становленню тих принципів і правил, які мусульмани можуть використати на благо свого розвитку і всієї мусульманської громади у країні проживання.

Нагадаємо, що Духовне управління мусульман України «Умма» і Всеукраїнська асоціація громадських організацій «Альраід» звернулися до всіх українських мусульман із закликом взяти активну участь у президентських виборах, бути сумлінними і відповідальними громадянами своєї країни.

За матеріалами arraid.org

Посилання на тему:

ДУМУ «Умма» і Асоціація «Альраід» закликають українських мусульман взяти активну участь у виборах

Мусульмани хочуть бачити Україну сильною незалежною державою. Інтерв’ю з головою ДУМУ «Умма» С. Ісмагіловим

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.