В українських потягах пропонують роздільні чоловічі та жіночі купе

1
Роздільні купе для чоловіків і жінок пропонуються у восьми потягах Укрзалізниці
26.01.2010
Оцініть статтю: 
(300 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Пасажири української залізниці мають змогу їздити у спеціальних купе – лише для жінок або лише для чоловіків. Роздільні купе пропонуються у восьми поїздах Південної, Львівської, Одеської та Придніпровської залізниці.

Як повідомляється на офіційному сайті Укрзалізниці, такими купе можна скористатися у поїзді № 63/64 “Харків - Київ” Південної залізниці , № 91/92 “Київ - Львів” і № 49/50 “Трускавець - Київ” Львівської залізниці, № 105/106 “Одеса - Київ”, № 59/60 “Одеса - Харків”, № 637/638 “Одеса – Знам’янка”, № 661/662 “Одеса - Київ” Одеської залізниці та № 63/64 “Дніпропетровськ - Одеса” Придніпровської залізниці.

Можливість купити квитки у роздільні купе внесена до комп'ютерної програми з продажу залізничних квитків ще з 2001 року. Перший експеримент із запровадження роздільних купе був поставлений кілька років тому у потязі Харків – Київ.

Для українських мусульман така послуга стала у великій нагоді, адже перебування у тісному приміщенні з особами протилежної статі створює певний дискомфорт для віруючих.

Роздільні купе для чоловіків і жінок існують у більшості мусульманських країн. Практикується це й у Європі. Ніколи не продадуть квитки в одне спальне купе пасажирам різної статі у Болгарії, Іспанії і Польщі. Хочуть ввести роздільні купе й у Японії.

За матеріалами ЗМІ

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.