Мер Миколаєва заявив, що в місті повинна бути мечеть

1
Мер Миколаєва Чайка Володимир Дмитрович
28.01.2010
Оцініть статтю: 
(346 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Під час свого виступу вчора, 27 січня, на засіданні Консультативної ради партій і громадських організацій мер Миколаєва Володимир Чайка заявив, що в місті повинна бути мечеть для мусульман.

«Я вже вісім років веду таку політику з депутатським корпусом, з державою, що в Миколаєві повинна бути мечеть. У нас більше 50 тис. віруючих мусульман. А спокій у громадах - це спокій у місті», - наголосив Чайка.

Мер Миколаєва запевнив, що проекти нацменшин будуть підтримані з боку бюджету.

У свою чергу керівник Ради національних громад області Каймаразов Султан-Мурад Джамалутдінович запропонував мерові влаштувати у школах міста інформаційно-аналітичні центри нацменшин. Чайка ініціативу пообіцяв підтримати.

Як повідомлялося раніше, вже більше 15 років миколаївські мусульмани не можуть добитися від чиновників дозволу на те, щоб відновити мечеть, яка була побудована у районі парку Петровського ще у 1870 році, але знищена радянською владою. Причому територія, на яку претендують послідовники ісламу, фактично не використовується. Однак з незрозумілих причин чиновники 15 років підряд то дають дозвіл на будівництво, то беруть його назад.

За матеріалами pn.mk.ua

Посилання на тему:

Миколаївські мусульмани знову добиваються дозволу на будівництво мечеті. Спонсори вже знайдені

Миколаївські мусульмани вимагають повернути їм територію старої мечеті

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.