«Ізраїль» депортує українку, дружину борця за незалежність Палестини

1
Ірина Сарахні марно намагалася впросити ізраїльську владу залишити її на батьківщині чоловіка, Ібрагіма Сарахні, який відбуває довічний термін в ізраїльській в'язниці.
12.03.2010
Оцініть статтю: 
(290 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

«Ізраїльська» окупаційна влада ухвалила рішення про депортацію громадянки України Ірини Сарахні, яка відбуває у сіоністських катівнях 20-річний термін ув’язнення, на її батьківщину, в Україну.

Про це палестинському інформаційному агентству «MAAN» повідомив міністр у справах ув'язнених ПА Іса Караке. За його словами, ізраїльська тюремна влада повідомила ув’язнену про майбутню депортацію.

Караке назвав рішення про депортацію тиранією і грубим порушенням прав людини.

Кореспондент ПІЦ, який побував у таборі біженців Дохіша, розповів, що раніше Ірині вже пропонували депортацію, але вона вирішила залишитися на батьківщині чоловіка, Ібрагіма Сарахні, який відбуває довічний термін в ізраїльській в'язниці.

На фото восьмирічна дочка Ірини, що живе зараз із дідусем і бабусею у Дохіші
На фото восьмирічна дочка Ірини, що живе зараз із дідусем і бабусею у Дохіші
Ірина була затримана в Бат-Ямі разом з її чоловіком Ібрагімом, жителем Бейт-Лехема, пише izrus.co.il. Окупаційна влада обвинуватила подружжя у причетності до теракту в Рішон ле-Ціоне в 2002 році. Ібрагім Сарахні був засуджений до шести довічних термінів і ще 45 років ув’язнення.

«MAAN» повідомляє, що Ірина спочатку була засуджена до трьох років в'язниці, і їй запропонували вибір між ув’язненням і депортацією. Жінка довго намагалася впросити ізраїльську владу не депортувати її, але безуспішно. Адвокат Ірини подав апеляцію, але програв, і її засудили до 20 років в'язниці.

Ірина народилася на Україні й вийшла заміж за Ібрагіма Сарахні з табору біженців у Бейт-Лехемі. У подружжя двоє дітей. Молодша дочка живе з батьками Ібрагіма Сарахні у Дохіші (під Бейт-Лехемом), старша – з батьками Ірині, уточнює newsru.co.il.

За матеріалами ЗМІ

Посилання на тему:

В Україні лобіюватимуть агресивну політику “Ізраїлю”

«Ізраїль» не визнає свою відповідальність за загибель українки і відмовляється виплачувати компенсацію її родичам

25 тисяч українських дітей - жертви ізраїльського «полювання за органами»

Через постійні бойові дії немає можливості почати пошуки тіл українки і її дитини

Київ вимагає розслідування від уряду «Ізраїлю»

В секторі Газа загинула українка і її дворічна дитина

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.