Джемілєв схвалив розміщення в Празі білбордів з його висловлюванням

1
«І ми послали тебе, як Милість для світів»... Українські мусульмани провели зустрічі, присвячені Мавліду
1
Прагу прикрасили білбордами з Джемілєвим, який критикує чеського президента. Фото: НВ
1
За висловлення незгоди з радянською окупацією Чехословаччини в 1968 році я відсидів у в'язниці три роки. Зараз президент Чехії закликає змиритися з анексією Криму
1
1
1
08.11.2014
Оцініть статтю: 
(323 оцінки)
oksana
Зображення користувача oksana.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв позитивно поставився до розміщення в Празі білбордів із його цитатою-укором стосовно позиції президента Чехії Мілоша Земана щодо анексії Криму.

В ефірі телеканалу «112 Україна» він розповів: «У цілому, в Чехії досить здоровий напрямок. Я там неодноразово бував, у них дуже тепле ставлення до України, вони рішуче засуджують цю агресію проти нашої країни, а президент абсолютно практично не відображає думки своїх співгромадян».


«Я думаю, що дуже добре, що вони це зробили, бо незбалансовані заяви президента викликає роздратування по всій країні в Чехії. Я знаю, що зараз зібрано близько 50 тис. підписів з вимогою його відставки. Такий його пропутінський напрямок, виправдання агресії російської окупації Криму - все це викликає обурення рядових чехів, і я думаю, цим продиктовано те, що вони вивісили на білборди моє висловлювання», — зазначив Джемілєв.


Нагадаємо, що в людних місцях Праги встановлено як мінімум п'ять плакатів і один електронний екран з критикою президента Чехії.


Під фото колишнього голови кримського Меджлісу наводиться його цитата, де Джемілєв дорікає чеському президенту Мілоша Земана у заклику змиритися з анексією Криму. «За висловлення незгоди з радянською окупацією Чехословаччини в 1968 році я відсидів у в'язниці три роки. Зараз президент Чехії закликає змиритися з анексією Криму», — свідчить напис на білбордах.


Президент Чехії Мілош Земан також заявляв, що не вважає дії Росії на Донбасі вторгненням, а йдеться швидше про «кілька сотень російських добровольців на сході України».

Щоб додати коментар, увійдіть або зареєструйтесь
Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.